Sprogimas

Popiežius Mozambike. Atjauta kenčiantiesiems; padėka tiems, kas jiems padeda

Greta didžiųjų susitikimų su politikais, jaunimu ir dvasininkais, kurių metu popiežius pasakė po kalbą, ketvirtadienį įvyko ir keletas mažesnių kelionės programos įvykių. Iš ryto nunciatūroje popiežius priėmė katalikiškųjų mokyklų tinklo atstovus, po pietų susitiko su nuo stichinių nelaimių nukentėjusia bendruomene, pavakare aplankė vargstančiųjų prieglaudą.

Ketvirtadienio rytą nunciatūroje įvyko popiežiaus susitikimas su „Scholas occurrentes“ tinklo koordinatoriais Mozambike. „Scholas occurrentes“ mokyklų tinklas jungia daugybę mokyklų penkiuose žemynuose. Šiam tinklui pradžią davė kelios Argentinos Bažnyčios edukacinės iniciatyvos 2001 m., kai Buenos Airių arkivyskupas buvo Jorge Mario Bergoglio. Susitikimo metu popiežius buvo supažindintas su mokyklų tinklo veika Mozambike, su naujomis ugdymo iniciatyvomis.

Po pietų į nunciatūrą sostinėje atvyko pietinio Mozambiko Šai Šajaus miesto gyventojų delegacija. Šis miestas labai nukentėjo nuo 2000 m. vykusio potvynio. Beveik visą 150 tūkst. gyventojų turintį miestą užtvindė trijų metrų aukščio vandens ir dumblo sluoksnis. Tąkart žuvo apie 800 žmonių. Iki šiandien dar juntamos beveik dvidešimties metų senumo tragedijos pasekmės.

Galiausiai ketvirtadienio  pavakare popiežius aplankė „Matas 25“ namus. Juose maitinami, gali nusiprausti, gauna nakvynę benamiai vaikai ir jaunuoliai. Jiems patarnauja Mozambiko sostinėje gyvenantys vienuoliai, kuriems talkina savanoriai. Namų pavadinimas – tai nuoroda į Evangelijos pagal Matą 25-ąjį skyrių, kuriame Jėzus kalba apie Paskutinįjį teismą. „Kiek kartų tai padarėte vienam iš šitų mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“ (Mt 25, 40).  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode