Parama dėkojame




Sprogimas

Posėdyje – apie priemones pandemijai suvaldyti

Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras pirmajame šių metų posėdyje aptarė klausimus, susijusius su koronaviruso infekcijos plitimo stabdymu. Apžvelgė, kaip organizuojamas ugdymo procesas ir vakcinacija rajone, įgyvendinami centro priimti sprendimai.

Ekstremalių situacijų centro nariai supažindinti su naujausiais teisės aktais. Akcentuota, jog teisės aktai įgyvendinami: Mobilusis patikros punktas tenkina norinčiųjų išsitirti poreikius, vykdoma pavėžėjimo paslauga, gyventojai kreipiasi ir konsultuojasi dėl saviizoliacijos sąlygų.

Dėl ugdymo proceso organizavimo priimtas Vyriausybės nutarimas, jog savivaldybės privalo užtikrinti pradinukų nuotolinį ugdymą, priežiūrą ir maitinimą mokyklose, jei tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu ir patys prižiūrėti vaikų. Tėvai turės įrodyti, jog tikrai privalo dirbti darbo vietose, pateikdami pažymas iš darboviečių.

Mažeikių rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, skiepijimas nuo COVID-19 planuojamas ir vykdomas pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą – nustatytos prioritetinės grupės. Pirmieji paskiepyti Mažeikių ligoninės darbuotojai. Kitą savaitę planuojama paskiepyti per 200 slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigų pacientų, socialinės globos įstaigų gyventojų, šių įstaigų darbuotojų ir socialines paslaugas teikiančių darbuotojų. Šis skaičius gali keistis, nes prieš skiepijimą dar bus atliekami antikūnų nustatymo testai – asmenys, kurių antikūnai bus teigiami, nebus skiepijami.

Testus planuojama šiandien parsivežti iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos ir perduoti Mažeikių rajono savivaldybėje skiepijimą organizuojančiai įstaigai – VšĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centrui. Šiuo metu vyksta parengiamieji darbai, sudaryti sąrašai.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode