Parama dėkojame




Sprogimas

„Menų stotis“ kviečia į šeštadienio renginius

 

Vis šaltėjant orams ir ieškant vis storesnių pirštinių bei šaliko, Mažeikiuose, geležinkelio stoties pastate, įsikūrusi „Menų stotis“ ir toliau skleidžia kultūrą bei lapkričio 4 dieną, šeštadienį, kviečia pasisemti naudingų žinių, pasišildyti bendraminčių būryje, kur skambės muzika, vyks jaukūs pokalbiai.

 

Knygos pristatymas

15 val. laukiami visi, besidomintys literatūra ir intriguojančiomis, įtraukiančiomis istorijomis. „Menų stotyje“ vyks knygos „Aisčių dvasinės tapatybės beieškant“ pristatymas.

Samotrakė – tūkstantmečius istorijos skaičiuojanti senųjų misterijų sala, esanti Egėjo jūros šiauriniame regione ir priklausanti Graikijai. Apie šios salos sąsajas su Lietuva, t. y. senaisiais lietuvių protėviais aisčiais, kurių pėdsakų ir leidosi ieškoti grupelė žmonių, pasakos šios ekspedicijos dalyviai.

Pristatyme dalyvaus Aušra Liasienė (muzikė, Vilnius), Jurgita Girkantaitė-Rumšienė (istorikė, Vilnius), Deivydas Jonelis (lietuvių filologijos ir naujosios graikų kalbos specialybės studentas, Vilnius), Rasa Kvedarienė (vadybininkė, poetė, Kaunas) bei Asta Kasperavičienė (literatūros kritikė, literatūrologė, Vilnius).

 

Vakare – jaukus pasisėdėjimas

19 val. „Menų stotyje“ susirinkusius sušildys malonūs pokalbiai, gera akustinė muzika ir įkvepiančios istorijos. Jaunimo organizacija „Yatta“ organizuoja renginį „Imbierinė stotis“, kuriame skanaudami šiltą arbatą galėsite klausytis jaunųjų atlikėjų Gabrielės, Justino, Nadios ir Brigitos atliekamų kūrinių.

Vienas iš pašnekovų – tatuiruočių meistras iš Mažeikių Algirdas Anužis. Savo tatuiruočių studiją „Algis tatooׅ“ gimtajame mieste įkūręs Algirdas dalinsis savo patirtimi, kokios ištvermės reikalauja šis menas ir kodėl jis jį vadina „juodai baltu realizmu“.

Taip pat vakaro metu bus galimybė išgirsti itin įkvepiančią istoriją. Trys jaunuoliai – Antanas, Kasparas ir Ignas – norėdami pasauliui priminti apie 1989 m. rugpjūčio 23 d. Baltijos kelią, keliavo automobiliu per tris Baltijos valstybes taip skatindami pilietiškumą ir patriotiškumą. Nepametę ryžto ir susikaupimo, jie pasiekė finišo liniją, įgyvendino savo tikslą ir yra nusiteikę renginio dalyviams papasakoti apie patirtus išbandymus, kuriuos jiems suteikė projektas „Misija Baltijos kelias“.

Paklausta apie artėjantį renginį, organizacijos „Yatta“ narė ir vakaro dalyvė Gabrielė teigė, jog jo praleisti nevalia, ir pateikė kelis „Imbierinės stoties“ vakaro tikslus: supažindinti jaunimą su patriotiškumo bei savirealizacijos svarba; jaukiai praleisti vakarą stotyje šiltoje atmosferoje su įdomiais pašnekovais bei akustiniais vietinių muzikantų pasirodymais.

Kristina PETRAUSKAITĖ

Nuotrauka iš „Menų stoties“ archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode