Sprogimas

Klaidinga antraštė ar sąmoningas melas?!

Rugėjo 17 d. Mažeikių rajono savivaldybei išplatinus publikaciją „Gyventojų pageidavimu – lieka senieji konteineriai“, kuri pagal sutartį buvo perpublikuojama ir naujienų portale Budas.lt, redakcija susilaukė pastabų dėl, skaitytojų teigimu, skleidžiamo melo.

 

Palieka senuosius

Savivaldybės publikacijoje rašoma, kad Mažeikiuose statomos pusiau požeminių konteinerių aikštelės. Vienur jos jau eksploatuojamos, kitur baigiamos statyti. Dėl vienos tokių aikštelių kilo gyventojų nepasitenkinimas, todėl vietoj galimos vienos naujos aikštelės paliekamos senųjų konteinerių dvi aištelės. Antraštėje akcentuojama – „gyventojų pageidavimu“.

Budui.lt pasidomėjus, paaiškėjo, jog gyventojai šiuolaikiško pusiau požeminio konteinerio nori, tačiau ne namo kieme, kur ketinta įrengti, o prie gatvės. Savivaldybės atstovai tvirtina, jog dėl požeminių elektros kabelių prie gatvės įkasti konteinerio negali, todėl palieka senuosius, antžeminius konteinerius. Tik ar gyventojų pageidavimu?!

Kreipėsi raštu

Į Budas.lt redakciją kreipėsi Naftininkų g. 28-ojo namo gyventojas, norėdamas išsiaiškinti, kas, skleidžia, pasak jo, melą. Redakcija šiuo klausimu gavo žinučių ir iš aplinkinių namų gyventojų. Apie 60 Naftininkų g. 30-o namo gyventojų dar š. m. gegužės mėn. kreipėsi į Savivaldybę raštu. Jame teigiama, kad namo gyventojai kategoriškai nesutinka, jos šiukšlių konteineris, kuriuo naudotųsi dar ir Naftininkų g. 22, 24, 26, 28, 32-o namų gyventojai (apie 1000) būtų po jų namo langais. Mat projekte numatyta pusiau požeminį konteinerį įkasti dar arčiau namo, nei dabar esančios konteinerių aikštelės, tačiau nuo namo išlaikant 10 metrų atstumą, kaip to reikalauja įstatymai. Gyventojai rašte prašo pusiau požeminį atliekų konteinerį įkasti pagal gatvę (Naftininkų) kaip yra kitose Mažeikių vietose. Motyvas – nemalonus kvapas ir aplinkui besimėtančios atliekos.

Nedalyvavo svarstyme

Pasak Savivaldybės Vietinio ūkios skyriaus vyr. specialisto Virginijaus Raudoniaus, istorija prasidėjo dar 2013 metais, kai Mažeikiuose atsirado pirmieji pusiau požeminiai konteineriai, minėtų namų gyventojai taip pat prašė tokio konteinerio. V. Raudoniaus teigimu, 2019 m., kai parengtas projektas buvo viešai svarstomas, gyventojai svarstyme nedalyvavo, vėliau su namų atstovais buvo sutarta, bet pradėtus vykdyti darbus gyventojai užprotestavo. Savivaldybės atstovas tvirtina, kad teko vėl užlyginti duobę ir palikti senuosius konteinerius, nes kitoje vietoje įrengti pusiau požeminio konteinerio, kuriuo naudotųsi kelių aplinkinių namų gyventojai, nėra galimybės dėl ten praeinančių komunikacijų.

Beje, gyventojų rašte Savivaldybei rašoma, kad pradėjus vykdyti įkasimo darbus pagal Savivaldybės projektą, namo kieme taip pat aptikti vamzdynai, kurių vienas kasant perskeltas.

Iš konflikto pasitraukia

V. Raudonius patikino, jog pusiau požeminiuose konteineriuose yra uždari maišai ir kvapas negali sklisti, o atliekas prie jų suneša tų pačių namų gyventojai. „Siūlėm įrengti stebėjimo kamerą“, – sakė Budas.lt V. Raudonius, pridurdamas, jog norėta padaryti geriau, tačiau su gyventojais konfliktuoti neketinama.

Šaltinių teigimu, tikrosios Savivaldybės ir gyventojų nesutarimo priežasties visuomenei atskleisti nenorima.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode