RETRO

Į Žemaitijos sostinę – pasisemti patirties

Mažeikiuose netrukus atsiras 20 antžeminių konteinerių tekstilei. Pasisemti patirties apie darbus, susijusius su tekstilės rinkimu, rūšiavimu, perdirbimu į Telšius vyko Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė kartu su Mažeikių apylinkės seniūnu Mantu Badaukiu, VšĮ „Būk su manimi“ direktore Jolita Butkiene, viešosios įstaigos vadove veikloms Almante Karpiene.

Lietuvos samariečių bendrijos Telšių skyriaus pirmininkas Kazimieras Mitkus pasidalijo savo patirtimi šioje srityje. Kartu su savo komanda laimėję Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtą projektą, tekstilę Telšiuose pradėjo surinkinėti jau prieš ketvertą metų. Jis akcentavo, kad šia funkcija yra atliekami du svarbūs darbai – dalinimosi dar tinkamais naudoti daiktais ir švarinimosi (mažiau naudotų daiktų išmetama į sąvartyną).

Mažeikiuose konteineriai tekstilei bus pastatyti šalia pusiau požeminių konteinerių. Artimiausiu metu (iki 2025 m.) atskirus tekstilės atliekų konteinerius turės pastatyti visos savivaldybės pagal Europos Sąjungos įsipareigojimus.

Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode