Sprogimas

Pagalba mikroįmonėms – subsidijos

Kiekvieną savaitę mano vadovaujamas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas rengia parlamentinę kontrolę dėl smulkiam ir vidutiniam verslui skirtų valstybės finansinės pagalbos priemonių panaudojimo. Naujos priemonės sukuriamos atsižvelgus į Lietuvoje veikiančių smulkiųjų įmonių atstovų kreipimosi metu išsakytas patirtis, tad ir šią̨ priemonę mikroįmonių subsidijavimą̨, kuriai LR Vyriausybė pritarė̇, inicijavo Seimo Biudžeto ir finansų̨ komitetas, prieš̌ tai išanalizavęs visą situaciją su Valstybine mokesčių̨ inspekcija bei remdamasis kitų valstybių̨ gerąja patirtimi.

Nuo šių metų gegužės 12 d. Lietuvos įmonėms, turinčioms nuo 1 iki 9 darbuotojų (mikroįmonėms), skirta finansinė priemonė „Subsidijos mikroįmonėms“ padės sušvelninti COVID-19 sukeltas neigiamas pasekmes ir leis užtikrinti mikroįmonių likvidumą. Priemonei įgyvendinti skirta 100 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Maksimali subsidijų suma pagal sektorius:

  • Bendra vienai įmonei suteiktos pagalbos (įskaitant ir kitas priemones) suma neturi viršyti 200 tūkst. eurų per pastaruosius trejus mokestinius metus.
  • Įmonei, vykdančiai krovinių vežimo keliais veiklą samdos pagrindais arba už atlygį, suma neturi viršyti 100 tūkst. eurų
  • Žemės ūkio sektoriaus vienai įmonei – 20 tūkst. eurų.
  • Žuvininkystės ir akvakultūros sektoriaus vienai įmonei – 30 tūkst. eurų.Jeigu esate mikroįmonės savininkas ir gavote kvietimą pateikti paraišką subsidijai gauti iš Valstybinės mokesčių inspekcijos, užpildykite subsidijų paraišką ir bet kuriuo metu teikite per Mano VMI. Paraiška yra prilyginama finansiniam įsipareigojimui dėl subsidijos skyrimo. 

Suprantu, kad verslas nuo COVID-19 itin nukentėjo, todėl gegužės 13 dieną mano iniciatyva Seimo Biudžeto ir finansų komitetas parengė kreipimąsi į LR Vyriausybę, kuriuo siūlysim materialinę paramą taikyti ne tik juridiniams asmenims (mikroįmonėms), bet ir savarankiškai dirbantiems asmenims (vykdantiems individualią veiklą). 

Manau, kad tai itin aktualu mūsų regionams, kur smulkiojo verslo atstovų yra daugiausia. 

Daugiau informacijos rasite:

LR Ekonomikos ir inovacijoų ministerijos puslapyje adresu: http://eimin.lrv.lt/lt/

Valstybinės mokesčių inspekcijos puslapyje adresu: https://www.vmi.lt

Jeigu iškils klausimų, su manimi visada galite susisiekti el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar kreiptis į mano patarėjas: Juditą Žilienę tel. 8 612 17169, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir Kristiną Parnarauskienę el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. Naujojoje Akmenėje bei Redą Šiaulienę Mažeikiuose  tel. 8 612  11 636, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Pagarbiai

Lietuvos Respublikos Seimo narys,

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Valius Ąžuolas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode