Parama dėkojame




Sprogimas

Valstybės paramos priemonės verslui

Penktąją karantino savaitę Vyriausybė pritarė 1-ajam karantino švelninimo etapui, kuriuo leista dirbti ne maisto prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą tiesioginį  įėjimą iš lauko pusės ir galinčioms reguliuoti pirkėjų srautą.

Mano vadovaujamas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas kas savaitę inicijuoja parlamentinę kontrolę, kuomet savo įžvalgomis pasidalyti kviečiami Lietuvos banko, LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, LR Finansų ministerijos atstovai. Aktyviai bendradarbiaujama su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Lietuvos bankų asociacija, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo asociacija bei kitais verslo atstovais nuolat ieškant efektyviausių paramos verslui priemonių.

Praėjusią savaitę galutinai sutarta, kad įmonės galės kreiptis į savo finansų įstaigą ir su valstybės numatyta garantija gauti naujas paskolas pandemijos padarinių likvidumui palaikyti, o svarbiausia, kad prireikus bus galima pertvarkyti esamas paskolas ar lizingo sandorius. Ši priemonė leis suteikti 425 mln. Eur valstybės garantijų. Likvidumą palaikančios paskolos, kurias valstybė garantuos 100 proc., yra skirtos padėti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams padengti būtinąsias mėnesio išlaidas. Kiekvienu individualiu atveju įvertinus tokias išlaidas bus nustatoma paskolos suma. Šiam tikslui Vyriausybė skyrė 50 mln. eurų.                                                                                          

Šiuo visai Lietuvai nelengvu laikotarpiu glaudžiai bendradarbiaujame su nevyriausybinėmis organizacijomis bei ieškome būdų, kaip padėti labiausiai nepriteklius jaučiantiems asmenims. Tikimės, jog bendromis jėgomis pavyks užtikrinti adekvačias gyventojų pajamas ir būtiniausių paslaugų teikimą, įtraukiant į Vyriausybės pandemijos pasekmių švelninimo priemonių sąrašą konkrečias priemones šiems tikslams pasiekti.

Labai džiugu, kad visos institucijos (Lietuvos bankas, LR Ekonomikos ir inovacijų ministerija, LR Finansų ministerija bei verslo atstovai) susivienijo dėl bendro tikslo ir kryptingai dirbdami ieško geriausio sprendimo Lietuvos verslui. 

Daugiau informacijos rasite:

LR Finansų ministerijos puslapyje adresu: http://finmin.lrv.lt/

LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos puslapyje adresu: http://eimin.lrv.lt/

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos puslapyje adresu: https://socmin.lrv.lt/

Lietuvos banko puslapyje adresu: https://www.lb.lt/

„INVEGA“ puslapyje adresu www.invega.ltTeirautis galite el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir tel. (+370~5) 2107510; +37068280016; +37061499029.

Jeigu iškils klausimų, su manimi visada galite susisiekti el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ar kreiptis į mano patarėją Redą Šiaulienę Mažeikiuose  tel. 8 612  11 636, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Pagarbiai

Lietuvos Respublikos Seimo narys,

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Valius Ąžuolas

MS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode