Sprogimas

Laidojimo paslaugos teikiamos, tik – sugriežtintai

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Šis laikotarpis verčia atidžiau saugoti save ir kitus, niekur neiti iš namų. O atsitikus neatidėliotinam įvykiui – laikytis būtinų prevencinių priemonių. Šalyje paskelbus karantiną, laidojimo apeigose rekomenduojama dalyvauti tik patiems artimiausiems žmonėms, nerengti gedulingų pietų, o šarvojimo salėje laikytis atstumo.

 

Ne ilgiau 4 val.

Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkė, administracijos direktorė  spaudos konferencijoje kalbėjo apie laidojimo paslaugą. Ji akcentavo, kad turi būti užtikrintos visos apsaugos priemonės: „Šarvojimo patalpose galima šarvoti ne ilgiau kaip 4 val. Salėje turi būti ne daugiau 10 asmenų, besilaikančių 2 metrų atstumo. Jei asmuo mirė nuo koronaviruso, karstas turi būti uždaras. Rekomenduojama neorganizuoti gedulingų pietų, kaip esame įpratę. Rekomendacijų reikėtų laikytis, nes jei nesilaikysime saugos priemonių, paskui galime turėti nemaloniausių dalykų.“

Yra išimčių

Žmonės, kurie privalo būti izoliuoti, nes 14 dienų laikotarpyje keliavo į užsienio šalis ar turėjo sąlytį su sergančiuoju COVID-19, šarvojimo ir laidojimo ceremonijose nedalyvauja. Išimtinais atvejais, mirus ypač artimam žmogui, tokie asmenys šarvojimo ceremonijoje dalyvauti gali tik jei nepasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai, dalyvavimas ceremonijoje suderinamas su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistais, atvykstama su nuosavu transportu.

Sveikatos apsaugos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode