Parama dėkojame




Labdara maisto produktais ir toliau bus teikiama

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Nors Lietuvoje dėl COVID-19 viruso paskelbta ekstremali situacija ir karantinas, skurstantieji Mažeikių rajono savivaldybės gyventojai paramą maisto produktais gaus. Tik ji bus dalijama imantis griežtesnių apsaugos priemonių.

 

Pirmoji siunta – balandžio 14 d.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė teigė, jog skyrius sulaukia nemažai skambučių dėl kasmet dalijamos labdaros maisto produktais. Vedėja gali nuraminti – labdara bus teikiama. Anot jos, pirmoji produktų siunta Mažeikius pasieks balandžio 14-ąją, o 15-17 dienomis turėtų būti išvežiota po seniūnijas. Kartu su parama bus gautos ir reikalingos apsaugos priemonės labdarą dalijantiems darbuotojams.

Paruošti paketai

Kiek įmanoma daugiau saugantis nuo šalyje plintančio koronaviruso, labdaros produktai bus iš karto paruošti paketuose – kiekvienam paramos gavėjui atskirai. 9 maisto produktai bus supakuoti ir atiduoti gyventojui.

Rajone labdaros gavėjų – apie 2000.

Galimybė atvežti į namus

„Naujovė tokia, kad kaime, toliau nuo seniūnijų centrų, gyvenantiems asmenims turime atvežti produktus iki namų, susitarus su gyventoju, kada palikti kieme ar atiduoti į rankas. Bendradarbiaujame su Lietuvos paštu. Paštas jau pasiūlė 4 seniūnijoms išvežioti vidutiniškai po 30 paketų. Kiekvienam gavėjui bus paskambinta“, – teigė J. Kekytė.

Jei gyventojui sunku vaikščioti ar suprastėjusi sveikata, Savivaldybės atstovai ragina skambinti ir kreiptis į Socialinės paramos skyrių. Tokiu atveju labdaros gavėjui paketas bus pristatytas į namus (tiems, kurie gyvena arčiau seniūnijų centrų, tačiau dėl kitų priežasčių negali atvykti atsiimti paketo, – aut. past.).

Reguliuojami srautai

Planuojama prie paskirtos dalijimo vietos reguliuoti atstumus tarp žmonių, kad nesusidarytų eilės. Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisijos pirmininkė, administracijos direktorė Laima Nagienė siūlo net pagal abėcėlę paskirstyti dienomis žmonių srautus.

Detalesnė informacija bus paskelbta kitą savaitę.

Mazeikiai.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode