Sprogimas

Griežtesne saviizoliacija siekiama užkirsti kelią naujojo viruso plitimui

Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras priėmė sprendimą VISUS sąlytį turėjusius asmenis, iš užsienio grįžusius, taip pat nesunkius ligos simptomus patiriančius Lietuvos gyventojus, kurių sveikatos būklė leidžia juos gydyti ambulatoriškai, 14 dienų izoliuoti savivaldybių administracijų paskirtose patalpose. 

☑️ Saviizoliacijai Savivaldybė jau apgyvendino 41 rajono gyventoją, grįžusį iš užsienio.

☑️ Šiuo metu Savivaldybė galėtų pasirūpinti dar apie 150 asmenų. Vietos saviizoliacijai numatytos viešbučiuose, bendrabučiuose Mažeikiuose, Plinkšėse, Plateliuose, Židikuose. 

☑️ Izoliuojama po vieną žmogų kambaryje, išskyrus atvejus, kai grįžta iš užsienio šeima arba kartu dirbę asmenys. 

☑️ Savivaldybės ekstremalių situacijų valdymo komisija tariasi su viešbučiais, apgyvendinimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis dėl galimybės parengti daugiau patalpų saviizoliacijai, jeigu toks poreikis didėtų. 

☑️ Visi be išimties grįžtantieji iš užsienio valstybių ir jau esantys saviizoliacijoje privalo nedelsdami susisiekti su Savivaldybe ir pateikti informaciją, kad būtų galima su Jumis bendrauti, šiais ☎️ mob.: 8 618 51 671, 8 687 79 461, 8 656 43 141. 

❗️ Atkreiptinas dėmesys, kad save izoliavusieji nebūtinai yra sergantys. Siekiant užkirsti kelią naujojo viruso plitimui saviizoliacija būtina!!!

Ryšių su visuomene skyrius

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode