Sprogimas

Spalvingos popierinės gėlės

 

Balandžio 24-osios popietę Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė į edukacinį užsiėmimą „Gėlės mamai“, kurį vedė Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkė Daiva Atienė.

Susirinkusioms moterims buvo išdalintas įvairių spalvų krepinis popierius ir kitokios priemonės: klijai, žirklės, liniuotė ir panašiai. D. Atienė iš karto pradėjo aiškinti ir rodyti, kaip pasigaminti gėlę, kuri atrodo nė kiek ne prasčiau už savo „giminaitę“ gyvą gėlę. Įdomiausia, kad pagrindinį vaidmenį čia vaidins... kietai suvyniotas siūlų kamuoliukas.

„Atsimatuojame 13–14 centimetrų ir atsikerpame juostelę per visą popieriaus plotį. Tada dar vieną lygiai tokią pat. Abi juosteles sudedame vieną ant kitos ir sulankstome į tris dalis. Sukarpome ir štai turime būsimus šešis žiedlapius. Į kiekvieno lapelio vidų dedame kamuoliuką ir vyniojame jį popieriumi stipriai sukdamos galiukus iš abiejų pusių ir palikdamos tik tarpą, kad, stipriai pakračius, kamuoliukas iškristų“, – pasakojo apie popierinės gėlės gaminimą bibliotekininkė.

Po žiedlapių ateina eilė kuokeliams. Jie gali būti ir vienspalviai, ir kelių spalvų. 10 centimetrų ilgio ir gal vieno centimetro ar šiek tiek platesnę juostelę sukarpome į tris dalis. Tokių juostelių prisikarpome keliolika ir sukame plonus šiaudelius, kurie ir bus kuokeliai. Juos dedame aplink pagaliuką – stiebelį ir stipriai pritvirtiname siūlu. Tada vieną po kito tvirtiname žiedlapius. Galiausiai belieka, patepant klijais kotelį, jį įstrižai apsukti žalios spalvos popieriumi.

Pasak bibliotekininkės, gėlė pavadinimo lyg ir neturi, o štai kita gėlė, pagaminta iš plonų šiaudelių, labai panaši į astrą.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotrauka iš bibliotekos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode