Sprogimas

Prezidento skrybėlė

                     

Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – Mažeikių muziejuje vyko neįprastas renginys: čia buvo pristatyta tarpukario laikų ir pirmojo Lietuvos prezidento, kurio vardą ir pavardę žino kiekvienas lietuvis, Antano Smetonos, skrybėlė. Tai Mažeikių dailės mokyklos mokytojų ir mokinių instaliacinis darbas. Milžiniško dydžio švelniai pilkos spalvos skrybėlė, perjuosta tautinės vėliavos spalvų juostelėmis, puikavosi tiesiog scenoje, ant neaukštos pakylos.

     Renginį pradėjo tautiniais rūbais pasipuošusių merginų kvartetas, padainavęs lietuvių liaudies dainą. Po to grupė moksleivių vaizdingai ir išraiškingai pristatė „Prezidento skrybėlę.“ Dailės mokyklos direktorių Zenoną Steponavičių visų muziejaus darbuotojų vardu pasveikino muziejininkė Raimonda Ramanauskienė, Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, dovanodama gėlių, išsakė ir gražius palinkėjimus. Taip pat nuoširdžius žodžius tarė ir gėlių puokštes dovanojo Savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė, Švietimo skyriaus vyr. specialistė Nijolė Zakalskienė, buvęs ilgametis Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorius bei kiti.

     Instaliacijos „Prezidento skrybėlė“ pristatymas Mažeikių muziejuje siejasi su daugeliu dalykų: visų pirma – tai Vasario 16-oji, antra, artėjantys prezidento rinkimai, o be to, kalbama, kad pirmasis Nepriklausomos Lietuvos prezidentas Antanas Smetona niekada ir niekur nepasirodydavo be skrybėlės.

Valerija KVEDARAITĖ

Ernestos Šneideraitytės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode