Sprogimas

Paroda ,,Budėti – reiškia tarnauti“

 

Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje dvi savaites viešėjo unikalus projektas – keliaujanti kun. SJ, br. Sk.v. Antano Saulaičio paroda „Misijų stotelė“. Bendradarbiaujant su Bažnytinio paveldo muziejumi, parodą organizuoja asociacija „Vyresniųjų skaučių židinys“. Parodos tikslas – skleisti savanorystės idėją, pasakoti apie misionierystės apraiškas įvairiose kultūrose, didžiulė nauda – patiems skautams susipažinti su br. A. Saulaičio veikla, misijų istorija, lietuvių įsitraukimu į misijas.

Kunigas A. Saulaitis žinomas kaip vienuolis jėzuitas, sielovadininkas, rašytojas, misionierius ir skautas. 2018 metais skautai šventė skautybės Lietuvoje šimtmetį ir ta proga paroda buvo eksponuojama Rumšiškėse vykusioje Tautinėje skautų stovykloje ,,Laužų karta“. Šiuo metu paroda keliauja per Lietuvos miestus ir miestelius.

Vasario 6 d. Vytauto Mačernio gimnazijoje įvyko parodos atidarymas, kurį organizavo Žemaitijos skautų organizacijos Medeinos draugovės skautai ir draugininkė sktn. vyresnioji skautė Virginija Katkuvienė. Atidaryme dalyvavo gimnazijos bendruomenė, Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas relig. m. mgr. Modestas Ramanauskas, Sedos bendruomenės pirmininkė Vita Domarkienė. Parodą aplankė visų klasių mokiniai, nuo pirmokėlių iki abiturientų, mokytojai ir kiti gimnazijos bendruomenės nariai. Parodoje buvo galima pamatyti įvairius daiktus, surinktus misijose, norintys galėjo pasigaminti indėnišką apyrankę, brazilišką žaidimą ir pasiimti sau prisiminimui. Paroda iš Sedos iškeliavo į Kretingą.

Skautai labai dėkingi gimnazijos direktorei Aušrai Kazlauskienei už suteiktas patalpas parodos ekspozicijai ir tikybos mokytojai Linai Kazragienei už kabinetą.

Virginija KATKUVIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode