Sprogimas

Gyvenimo laikas

 

„Toli gražu nepakanka parodyti, kad dabartis anksčiau už praeitį, dar reikia sukelti nuojautą, kad ateitis aukščiau už mūsų dabartį“ (H. De Balzakas).

Ar tai sutapimas, ar tai Aukščiausiojo surėdymas, tačiau rugpjūčio 23-oji kiekvienam lietuviui, mylinčiam savo brangią Tėvynę, visada išliks giliai širdyje. Pirmiausia, tai Juodojo kaspino diena, Baltijos kelio diena, Tarptautinės vergovės panaikinimo diena ir Europos diena stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti.

Šią dieną Mažeikių kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Atmintis“ (vadovė Zita Gužauskienė) dalyvavo nuostabioje šventėje Marijampolėje. Po generalinės repeticijos 8 chorai iš visos Lietuvos patraukėme į Marijampolės Šv. Archangelo bažnyčią. Čia meldėmės ir giedojome už tuos, kurie krito už mūsų Nepriklausomybę, meldėmės ir už gyvuosius. Šv. Mišios baigėsi „Tautiška giesme“ ir „Lietuva brangi“. Koks pakylėjimas ir Dievo palaima!

Šventinis koncertas prie didingo paminklo Vytautui Didžiajam! Visos giesmės, dainos tremtiniams, politiniams kaliniams, partizanams. Šiurpuliukai bėgo per visą kūną, akyse tvenkėsi ašaros... Vėliau pabendravome prie skanios kareiviškos košės, saldžios arbatos ir bandelių. Ar daug žmogui reikia? Tikrai ne. Šilto ir draugiško priėmimo, gero žvilgsnio, malonios šypsenos. Ir oras buvo su mumis! O Marijampolės miesto gražumėlis! Gėlės, skverai, parkai, prasmingi paminklai. Visur švara!

Dėkoju gerb. choro „Atmintis“ vadovei Z. Gužauskienei ir visiems dalyvavusiems už pakvietimą dalyvauti šioje nuostabioje ir visiems reikalingoje atmintinų dienų šventėje.

Juozapas KUKŠTAS

Nuotrauka iš choro archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode