Parama dėkojame




Jurbarko rajone vieši vaikai iš Ukrainos

Jurbarko rajone vieši 19 vaikų delegacija iš Ukrainos. Nuo karo nukentėjusiems 10–17 metų amžiaus Ternopilio srities gyventojams, netekusiems vieno arba dviejųiš savo tėvų, buvo surengta ekskursija po lankytinas Jurbarko krašto vietas. Birželio 16 d. svečius priėmė Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viktoras Ganusauskas.

Vaikai lydimi suaugusiųjų lankėsiJurbarko krašto muziejuje, Vinco Grybo memorialiniame muziejuje, Panemunių regioniniame parke, Panemunės pilyje, Veliuonos Petro Cvirkos memorialinėje sodyboje, buvo ant Veliuonos ir Seredžiaus piliakalnių. „Apsilankymas muziejuje vaikams labai patiko. Apžiūrėję Jurbarko Dvaro parką svečiai dalyvavo edukacinėje programoje „Susikurk savo šeimos herbą“. Po pažinties apie herbų istoriją iš specialaus molio jie kūrė savo šeimos herbus. Ukrainiečiai liko sužavėti ir muziejuje esančia Viduramžių ekspozicija bei suteikta galimybe pasimatuoti senovinius rūbus“, – įspūdžiais apie Ternopilio srities gyventojų apsilankymą dalijosi Jurbarko krašto muziejaus direktorė Lilija Jakelaitienė.

„Vaikų vizitą Lietuvoje koordinuoja Tauragės rajono savivaldybė. Šios grupės iš Ukrainos apgyvendinimu ir maitinimu rūpinasi Lietuvos šaulių sąjunga, Tauragės apskrities Kęstučio šaulių 7-oji rinktinė, ekskursijas, vaikų vasaros stovyklas organizuoja ne tik Tauragės, bet ir Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių savivaldybės. Svečiai gyvena Smalininkų technologijų ir verslo mokykloje.Atsisveikinimo vakaras vyks Tauragės Taurų nuotykių parke birželio 17 d.“, – informavo Tauragės rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Inesa Vaigauskienė.

Prieš porą savaičių Jurbarke viešėjo ir vaikų grupė iš Lucko. Jie dalyvavo vaikų vasaros stovykloje Tauragėje. Dar viena grupė į Tauragės kraštą atvyks po kelių savaičių.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode