Sprogimas

Jurbarkiečiai patirties sėmėsi Austrijoje

Lannacho miesto mero JosefoNiggas‘o kvietimu, gegužės 28–birželio 1 dienomis oficiali Jurbarko rajono savivaldybės delegacija – Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, Jurbarko krašto verslininkų sąjungos prezidentas Rimantas Žičkus, VšĮ „Jurbarko socialinės paslaugos“ direktorė Audronė Balčiūnienė ir Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos direktorė Dainora Saulėnienė, lankėsi Austrijoje, Lannacho mieste.

Vizitas prasidėjo nuo miesto rotušės, kurioje delegacijos narius priėmė miesto meras JosefasNiggas‘as. Jis supažindino svečius su Lannacho miesto savivaldybės veikla, papasakojo, kaip organizuojamas savivaldybės ir jai priklausančių įstaigų darbas, pristatėfinansinius savivaldybės rodiklius ir socialinę statistiką, vyko diskusija su Lannacho miesto savivaldybės darbuotojais ir tarybos nariais. „Dėkoju už pakvietimą susipažinti su jūsų savivaldybe, jūsų patirtis mums bus naudinga“, – susitikimo metu sakė Skirmantas Mockevičius.

Vėliau delegacijalankėsi vaikų darželyje, mokykloje, senelių globos namuose, kultūros ir sporto centruose, apžiūrėjo vandens tiekimo įmonę ir susipažino su joje įdiegtomis naujausiomis vandens apskaitos technologijomis. Aplankyta vandens nuotekų valymo įmonė, dvi savanorių ugniagesių organizacijai priklausančios patalpos, apžiūrėta jose esanti technika, pristatyta čia dirbančių ugniagesių savanorių veikla. Aplankyta ir viena didžiausių Austrijos automobilių dalių gamintojų „Magna“, kurioje dirba2 000 darbuotojų. Mieste taip pat yra langų gamykla, farmacijos įmonė.

Antrąją vizito dieną miesto meras JosefasNiggas‘as supažindino su Lannacho miesto apylinkėmis bei Graco miestu. Jurbarkiečius ypač sudomino kavinė-kepykla, kurios darbuotojai – įvairią negalią turintys žmonės, patys kepantys bei parduodantys savo produkciją. Čia dirbantys neįgalieji integruojasi į darbo rinką, kavinė yra mėgiama lankytojų.

„Jurbarko rajono savivaldybės bei Lannacho miesto draugystė turi tęstis“, – dėkodamas už vizitą kalbėjo Jurbarko rajono savivaldybės meras, ir išreiškė viltį, kad ateity savivaldybė ar jos įstaigos dalyvaus ir bendruose projektuose.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode