Parama dėkojame




Surengti supervizijos mokymai

Gegužės 26 d. Jurbarko rajono savivaldybėje vyko grupinės supervizijos mokymai, skirti seniūnijų socialiniams darbuotojams, dirbantiems su socialinės rizikos šeimomis. Tai konsultacinė pagalba darbuotojams, norintiems tobulėti ir dirbti efektyviau. Dažniausiai supervizija reikalinga susidūrus su sudėtingomis situacijomis darbe, kurios pačios savaime neišsisprendžia. Tai darbo kultūros dalis, profesinės realybės konsultavimas, darbo santykių higiena.

„Labai džiaugiuosi, kad yra norinčių mokytis, juo labiau kad visada buvote motyvuojami tai daryti. Linkiu, kad šių mokymų metu įgytumėte naujų žinių ir praktinių metodų, kuriuos galėtumėte pritaikyti savo sunkiame darbe“, – sakė Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktorė Vida Rekešienė.

Mokymuose dalyvavo 8 socialiniai darbuotojai iš Jurbarko miesto, Jurbarkų, Viešvilės, Smalininkų, Eržvilko, Veliuonos ir Skirsnemunės seniūnijų. Jie buvo pirmieji, kurie, vos tik gavę kvietimus, suskubo užsiregistruoti.

Mokymus socialiniams darbuotojams vedė supervizorė Aušra Budėjienė. Šiuo metu Lietuvoje superviziją gali teikti apie 60 profesionalių supervizorių. Visi yra pabaigę 2,5 metų supervizijos studijas, atitinkančias europinį supervizorių rengimo standartą. Studijų programa parengta Miunsterio akademijai (Vokietija) bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo Universitetu.

Jurbarko rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus socialinių išmokų specialistė Kristina Povilaitienė informavo, kad iš viso šiais metais bus surengti 8 supervizijų mokymai, kurie tęsis iki rugpjūčio 31 d. „Likę socialiniai darbuotojai, dirbantys su socialinės rizikos šeimomis, turėtų nenusiminti, nes jiems tokie mokymai numatyti surengti kitais metais. Mokymai finansuojami iš savivaldybės biudžetui skiriamų Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto specialiųjų tikslinių dotacijų lėšų“, – informavo specialistė.

Lina LUKOŠIŪTĖ

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode