Parama dėkojame




Sprogimas

Garbės piliečio vardas suteiktas prof. dr. Volfgangui fon Štetenui

2016 m. balandžio 23 d. Jurbarko parodų ir koncertų salėje (cerkvėje) įvyko iškilmingas Jurbarko rajono savivaldybės tarybos posėdis, kurio metu Lietuvos garbės konsului Vokietijos Federacinės Respublikos Badeno-Viurtembergo federalinėje žemėje prof. dr. Volfgangui fon Štetenui (Wolfgang von Stetten) buvo suteiktas Jurbarko rajono savivaldybės Garbės piliečio vardas.

„Šio žmogaus nuopelnus Lietuvai ir Jurbarko kraštui sunku pervertinti. Nuo 1992 metų jis puoselėja Lietuvos ir Vokietijos Federacinės Respublikos draugystės ryšius. Galime didžiuotis, kad Jurbarko kraštui teko ypač daug profesoriaus dėmesio ir paramos. Jo dėka Jurbarkas susidraugavo su Krailshaimo savivaldybe, didelis būrys jurbarkiečių turėjo galimybę aplankyti Vokietiją, ten įgyti darbo praktikos, visada jausdami profesoriaus globą ir rūpestį“, – pradėdamas iškilmingą Tarybos posėdį kalbėjo Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

Prof. dr. Volfgangas fon Štetenas pirmą kartą į Jurbarką atvyko 1992 m., tuometinio Seimo nario Antano Račo kvietimu. Nuo to laiko jis nuolat čia lankosi, teikia jurbarkiečiams visokeriopą paramą. Pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį, Jurbarko kultūros centro, Antano Sodeikos meno mokyklos saviveiklininkų kolektyvai kasmet lankosi Krailshaime, keičiasi mokinių ir saviveiklininkų delegacijomis. Profesoriaus dėmesio yra sulaukusi ir Jurbarko evangelikų liuteronų parapija. Statomai bažnyčiai jis ne tik suteikė finansinę paramą, bet ir padėjo užmegzti kontaktus su kitomis parapijomis Vokietijoje, kurios perėmė šios bažnyčios statybą. Nemažai pagalbos jis yra suteikęs ir vis dar teikia Samariečių bendrijos labdaros valgyklai. Pagalba organizuota ir „vilko vaikams“, surengta nemažai susitikimų, padėta rūpinantis jų pensijomis.

Pasveikinti gerbiamo profesoriaus atvyko Lietuvos Respublikos Seimo nariai – Kęstutis Masiulis (Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Vokietijos Federacine Respublika grupės pirmininkas) ir Bronius Pauža, Lietuvos samariečių bendrijos prezidentė Genoefa Baltrušaitienė, viceprezidentas Mindaugas Vėlyvis, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Jurbarko parapijos klebonas Mindaugas Kairys, Jurbarko rajono savivaldybės Garbės pilietis Antanas Juozas Kazakevičius ir kiti garbingi svečiai.

Iškilmingas posėdį užbaigė Jurbarko Antano Sodeikos meno mokyklos ir Jurbarko kultūros centro saviveiklininkų koncertas. Tai kukli jurbarkiečių saviveiklininkų dovana profesoriui už jo nuoširdžią paramą ir globą, kurią šimtai jurbarkiečių turėjo galimybę pajusti kiekvieną rudenį per Frankų liaudies šventę viešėdami jo pilyje.

Šeštadienį, balandžio 23 dienos rytą, profesorius lankėsi Jurbarko rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, kur susitikęs su rajono meru Skirmantu Mockevičiumi ir bibliotekos direktore Nijole Masiuliene apžiūrėjo patalpas ir susipažino su čia vykstančiais renginiais. Bibliotekai garbingas svečias įteikė dovaną – 60 knygų vaikams (vokiečių kalba). Vėliau jis viešėjo Samariečių valgykloje ir susitiko su Jurbarko „Rotary“ klubo nariais, o sekmadienį aplankė Seredžiaus senelių globos namus.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode