Parama dėkojame




Sprogimas

„Sveikatos turas“ Jonavos rajone

Jonavos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojai kartu su žolininku, „Žolinčių akademijos“ viceprezidentu Mariumi Lasinsku apsilankė septyniose rajono seniūnijose.  Pagrindinis šių susitikimų tikslas – akcentuoti žmogaus indėlio svarbą puoselėjant savo sveikatą, pateikti naudingos prevencinės informacijos.

Renginių metu M. Lasinskas gyventojus supažindino su šalia mūsų augančiomis (ir nieko nekainuojančiomis!) pirmosiomis pavasario vaistažolėmis (ir maistu, ir vaistais), jų poveikiu bei nauda organizmui, pateikė praktinių patarimų, receptų, kaip jas panaudoti savo sveikatos stiprinimui, skatino saugoti gamtą, kaip vieną iš pagrindinių ir neįkainojamų mūsų sveikatos bei energijos šaltinių.

Visuomenės sveikatos biuro stiprinimo specialistė Rūta Pugačiauskienė kalbėjo apie alkoholio žalą organizmui ir visuomenei, pateikė detalios informacijos apie įstaigas, teikiančias pagalbą norintiems atsisakyti alkoholio vartojimo. Taip pat informavo apie pagrindines tuberkuliozės profilaktikos priemones, skatino gyventojus aktyviau dalyvauti profilaktinėse sveikatos patikrose, vykdė kitos sveikatos informacijos sklaidą. Vykdant traumatizmo prevenciją ir siekiant užtikrinti matomumą tamsiu paros metu, kiekvienam renginio dalyviui įteikė šviesą atspindinčius krepšius.

Gera visuomenės sveikata yra valstybės stabilumo ir ekonominės gerovės pagrindas. Šių tikslų galime pasiekti tik bendru darbu. Nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą bendruomenių pirmininkams, įstaigų vadovams, darbuotojams, padėjusiems organizuoti šį „sveikatos turą“: Bukonių seniūnijos bendruomenės pirmininkei Daliai Autukienei; Kulvos seniūnijos bendruomenės pirmininkei Danguolei Griniovai; Panoterių seniūnijos bendruomenės pirmininkei Audronei Gruodienei; Barupės mokyklos direktorei Daliai Vilkelienei; Upninkų seniūnės pavaduotojai  Jūratei Auglienei; Šilų seniūnei Ingridai Malciuvienei; Dumsių seniūnui Algirdui Paplonskiui ir Dumsių kultūros namų darbuotojams.

Modesta Bartošienė, Visuomenės sveikatos biuro specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode