Parama dėkojame




Sprogimas

Paminėtas Jurbarko rajono Garbės piliečio A. Piročkino jubiliejus

   Š. m. kovo 1 d. Jurbarko rajono savivaldybėje lankėsi ypatingas svečias – kraštietis, Jurbarko rajono Garbės pilietis, profesorius habilituotas daktaras Arnoldas Piročkinas, kuris visai neseniai šventė garbingą 85-erių metų jubiliejų.

Didžiojoje posėdžių salėje vykusios poezijos popietės metu profesorius kalbėjo apie gimtąją lietuvių kalbą, jos kilmę, skaitė Justino Marcinkevičiaus, Frydricho Bajoraičio, Bernardo Brazdžionio ir Janinos Degutytės eiles.

„Lietuvių kalbos dienos Jurbarko rajone sutapo su Jūsų gražiu ir garbingu jubiliejumi. Džiaugiamės matydami Jus čia – Jūsų ir mūsų gimtajame krašte. Krašte, kurio istoriją Jūs atgaivinote knygoje „Jurbarkas. Istorijos puslapiai“, krašte, kuriame Jus myli, gerbia ir puikiai pažįsta. Džiaugiamės, kad dalyvaujate ne tik mūsų krašto, bet ir Vilniaus jurbarkiškių draugijos renginiuose. Gražios sukakties proga linkime stiprios sveikatos ir tikime, kad būsite kartu su mumis ir savo indėliu garsinsite Jurbarko kraštą“, – sakė Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius sveikindamas profesorių šio garbingo jubiliejaus proga.

Pasveikinti habil. dr. Arnoldą Piročkiną atvyko ir Vilniaus jurbarkiškių draugijos prezidentas Romas Dainius, Jurbarko, Smalininkų bendruomenių nariai, kraštiečio bičiuliai bei mažasis Jurbarko Naujamiesčio pagrindinės mokyklos pirmokėlis Kristupas Bartusevičius, kuris gerbiamam profesoriui papasakojo eiliuotą Jurbarko vardo atsiradimo istoriją.

Arnoldas Piročkinas gimė Pašvenčio kaime, Jurbarko valsčiuje, taigi šis kraštas – jam ypač brangus. „Karšuvos girios pakraštyje bėgo jūsų vaikystė, ne viena Nemuno bangele nuvilnijo jūsų vaikiškos svajonės, mintys...“, – renginio metu kalbėjo Smalininkų Lidijos Meškaitytės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymo reikalams Asta Danisevičiūtė linkėdama profesoriui sveikatos, stiprybės ir ištvermės.

Profesorius mena savo gimtinę, su kuria puoselėja visus tebesiejančius ryšius, mielai prisimena jos žmones. „Smalininkai man labai brangūs. Čia prabėgo laimingi mano gyvenimo metai. Pradėjau lankyti mokyklą, kuri atvėrė man knygą, atvėrė raštą, atvėrė lietuvių kalbą. Esu jai labai dėkingas. Esu dėkingas ir mokytojams, savo klasės draugams ir dabartinei mokyklai“, – kalbėjo jis. Kaip savo dėkingumo išraišką Smalininkų Lidijos Meškaitytės pagrindinei mokyklai jis padovanojo Lietuvių etnografijos enciklopedinį žodyną. „Nors ši knyga ir ne mano, tačiau, be knygos, aš daugiau nieko ir neturiu. Nei dvaro, nei žirgo, nei aukso žiedų. Knyga yra mano didžiausias turtas ir džiaugsmas, kuriuo aš noriu dalintis su visais artimaisiais savo žmonėmis“, – sakė A. Piročkinas.

Po pokalbio apie gimtąją kalbą ne tik rimtu žodžiu, bet ir su posmais profesorius išvyko į Jurbarko rajono savivaldybės viešąją biblioteką, kur pratęsė šią poezijos popietę. Bibliotekoje jis susitiko su Jurbarko rajono literatų klubo „Švieselė“ nariais, bibliotekos skaitytojais, pedagogais, svečiais iš Skirsnemunės, Smalininkų ir Viešvilės. Jubiliejaus proga A. Piročkiną sveikino Jurbarko rajono savivaldybės tarybos narys Ričardas Juška, Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos direktorius Alvydas Januškevičius, Jurbarko rajono literatų klubo „Švieselė“ prezidentė Onutė Čirvinskienė, Jurbarko ir Smalininkų bibliotekininkės, viešvilietis Algirdas Sinkevičius bei kiti šio renginio dalyviai.

            Lina Lukošiūtė

            Jurbarko rajono savivaldybės

            Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode