Parama dėkojame




Sprogimas

Kelmės aplinkosaugininkai susitiko su medžiotojais

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Kelmės rajono agentūros darbuotojai beivalstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai susitiko su Kelmės medžiotojų ir žvejų draugijos nariais. Pagrindinis klausimas – šernų apskaita, kuri jau vasario 29 dieną turi būti atlikta.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2016 m. vasario 11 d. įsakymu iki šių metų 29-tos dienos turi būti suskaičiuoti Lietuvos miškuose gyvenantys šernai. Šernus skaičiuoti pavesta medžiotojams. Pastarieji teisinasi, kad pasibaigus varyminės medžioklėms ir nesant sniegui tai atlikti labai sunku.

Susitikimo metu visos pusės išsakė savo nuomones, pasiūlymus ir aptarėšernų skaičiavimo metodus bei apskaitos aktų pildymą ir pateikimą. Nutarta šernus skaičiuoti vizualiai, apžiūrint kvartalus ir stebint šėrimo vietas.

Susitikimo metu priminti medžioklės ir žvejybos taisyklių reikalavimai. Taip pat aplinkosaugininkai padėkojo Kelmės rajono medžiotojams už bendradarbiavimą bei pagalbą išaiškinant medžioklės bei žvejybos pažeidimus.

Pernai „Pašilės“ medžiotojų būrelio medžiotojai sulaikė du, iš keturių, jų plotuose brakonieriavusius vyrus. Tyrimo eigoje buvo nustatyti visi keturi brakonieriai ir surasti bei išimti trys nelegalia laikomi šautuvai.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode