RETRO

Artėjant Vėlinėms – policijos pareigūnų patarimai gyventojams

Artėjant ilgajam savaitgaliui, Visų šventųjų ir Vėlinių dienoms, gyventojai jau pradeda lankyti artimųjų kapus, tad natūralu, kad visos Lietuvos keliuose suintensyvėja transporto priemonių srautai, žmonės patiria problemų statant automobilius šalia kapinių. Visuose šalies keliuose transporto priemonių srautai, palyginti su įprastais savaitgaliais, bus gerokai intensyvesni. Policija įspėja eismo dalyvius – keliuose prasidėjo pavojingas laikas eismui, nes rudeniški orai keičia važiavimo sąlygas, tamsusis paros metas prasideda anksčiau, matomumą blogina krituliai, o prasidėjus šalnoms keliuose gali būti slidu. Šiomis dienomis vienas svarbiausių veiksnių, padėsiančių patirti kuo mažiau nepatogumų – tolerancija ir supratimas vieni kitų atžvilgiu.

Pastebima, kad prie kapinių esant dideliems žmonių srautams, padaugėja vagysčių atvejų iš paliktų be priežiūros transporto priemonių bei gyvenamųjų patalpų. Todėl gyventojai turėtų tinkamai pasirūpinti savo daiktų saugumu ir užkirsti kelią tapti ilgapirščių aukomis. Siekiant perteikti pagrindinę informaciją apie saugumą, prevencinę akciją šalia kapinių vykdys Telšių apskrities VPK Mažeikių rajono PK bendruomenės pareigūnai ir policijos rėmėjai. 
Policijos pareigūnai gyventojams pataria pasirūpinti savo turto saugumu:
• Automobilių salonuose nepalikti daiktų (net jei tai tik tuščia kuprinė, kadangi vagis gali sumanyti ją patikrinti ir tuomet išdauš stiklą). Rankinę, piniginę pasiimti su savimi, visa kita paslėpti bagažinėje.
• Tvarkant kapus ar degant žvakutes negalima palikti be priežiūros rankinės, telefono ar kitų asmeninių daiktų – jie akimirksniu gali pradingti.
• Išvykdami iš namų neužmirškite gerai užrakinti namų durų, uždaryti langų, balkono durų, įjungti signalizacijos, jei tokios neturite, paprašyti kaimynų prižiūrėti jūsų būstą.

Siekiant užtikrinti viešąją tvarką, eismo dalyvių saugumą, teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų prevenciją, Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis keliuose dirbs maksimalios Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnų pajėgos. Didžiausias dėmesys bus skirtas patruliuoti prie kapinių, eismui reguliuoti ir viešajai tvarkai prižiūrėti, ypatingai darbui tamsiuoju paros metu.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai ragina gyventojus būti budriems ir atsakingiems, saugoti save ir savo turtą. Iš kiekvieno vairuotojo keliuose tikimės tolerancijos, supratimo ir kantrybės. Gerbkime save ir kitus, saugiai pasiekime kelionės tikslą ilgąjį savaitgalį!

Budas.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode