Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip gaminami briketai ir kodėl jais šildytis geriau?

Jei namuose turite kietojo kuro katilą ir artėjant žiemai nesate tikri, kokią kuro rūšį pasirinkti, šis straipsnis gali padėti apsispręsti. Šiame straipsnyje kalbėsime apie briketus – universalią kuro rūšį, tinkančia daugeliui katilų ir krosnių. Trumpai pristatysime jų gamybos procesą, aptarsime pagrindinius privalumus bei pateiksime kelis aspektus, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį perkant briketus.

Ekologiškas briketų gamybos procesas

Briketai, lyginant su kitomis kuro rūšimis, yra itin ekologiškas produktas. Briketai yra gaminami iš biomasės – iki dulkių susmulkintos medienos. Ši smulkinta mediena yra veikiama slėgio ir temperatūros taip suformuojant kietus, taisyklingos formos (dažniausiai – stačiakampio gretasienio) briketus. Kokybiški briketai yra gaminami be jokių papildomų medžiagų (dažiklių, rišiklių, klijų ir pan.) Kaitinant biomasę išsiskiria medienoje natūraliai esančios rišančios medžiagos, kurios padeda sukurti tvirtą ir netrupantį galutinį produktą.

Tiesa, briketams gaminti naudojama biomasė nėra tiesiog bet kokia susmulkinta mediena. Tam yra naudojamos medienos apdirbimo procese atsirandančios atliekos: pjuvenos, drožlės, nuopjovos ir pan. Jos yra susmulkinamos iki dulkių, kad būtų galima supresuoti į vientisus briketus. Todėl briketai yra ekologiški tiek ir savo medžiagos kilme – jog naudojamos gamybos atliekos, tiek ir sudėtimi – be jokių papildomų medžiagų. Todėl briketams sudegus likę pelenai gali būti naudojami daržams tręšti, nes juose nėra jokių kenksmingų priemaišų.

Universalus kietasis kuras

Briketai už, pavyzdžiui, granules, yra pranašesni ir tuo, kad jiems kūrenti nereikia jokių specialių krosnių. Jei norint kūrenti granules reikia specialaus katilo, pritaikyto šiam kurui, tai norint pradėti kūrenti briketus, jums tiesiog reikia įsigyti briketų. Briketai yra tinkami visiems įprastiems kieto kuro katilams, krosnelėms, kapsuliniams ir atviriems židiniams ir t. t.

Briketai yra maždaug 3–5 kartus mažiau drėgni nei įprastos malkos, todėl jie degdami išskiria daugiau šilumos ir šildymas tampa efektyvesnis. Dėl to, kad jie dega efektyviau, sudegus lieka mažiau pelenų, todėl jums rečiau reikės valyti katilą ar židinį.

Briketus yra lengva sandėliuoti. Jie negerai aplinkos drėgmės taip gerai kaip malkos, todėl tinkamai supakuotus juos sandėliuoti galima ir lauke. Pavyzdžiui, Esaurida parduodami briketai yra pakuojami į maišus, o maišai – kraunami ant paletės. Todėl nusipirkus vieną ar kelias paletes jas galima kompaktiškai laikyti vienoje vietoje, o į katilinę atsinešti tik po vieną briketų maišą.

Įsigykite kokybiškų briketų

Kokybiškų briketų galite įsigyti tiek ir gyvai, telefonu ar internetu. Pavyzdžiui, elektroninėje „Saurida“ parduotuvėje galite rinktis norimos medienos briketų (lapuočių, beržo, kietmedžio) gera kaina. Briketai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar kitoje Lietuvos vietoje bus pristatomi jums patogiu metu – net nereikės važiuoti atsiimti. 

21-351

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode