Sprogimas

Plyni kirtimai draustiniuose įšaldomi iki Nacionalinio miškų susitarimo

Trečiadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas pavedė Valstybinių miškų urėdijai nevykdyti plynų kirtimų draustinių III grupės miškuose, iki kol įsigalios vienas pagrindinių dabartinės Vyriausybės prioritetų – Nacionalinis miškų susitarimas.

I ir II grupės miškuose plyni kirtimai nebuvo leidžiami ir iki šiandienio aplinkos ministro pavedimo.

„Nacionalinis miškų susitarimas bus aukščiausio politinio lygmens sandoris su visuomene. Susitarimo procedūrinę tvarką ministerija jau yra numačiusi – kitą mėnesį pradėsime konsultacijas su socialiniais partneriais. Vis dėlto mums svarbu miškų susitarimo siekti ne tik žodžiais ir parašais, bet ir konkrečiais veiksmais“, – teigia Simonas Gentvilas.

Valstybinių miškų urėdijos direktoriaus Valdo Kaubrės teigimu, ministro pavedimas nevykdyti plynų kirtimų draustinių III grupės miškuose bus užtikrintas. „Visi suprantame žmonių rūpestį ir susidomėjimą miškais, ypač saugomose teritorijose. Todėl Valstybinių miškų urėdija ypatingą dėmesį skiria saugomoms teritorijoms ir gamtinių vertybių turintiems miškams“, – sako Valdas Kaubrė.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius Albertas Stanislovaitis atkreipia dėmesį, kad šis pavedimas padės užtikrinti žmonių lūkesčius draustiniuose išsaugant estetinę funkciją. „Mes remiame poreikį mažinti plynus kirtimus draustiniuose – gamtiniuose, kompleksiniuose ir kultūriniuose. Tai ypač svarbu atsiliepiant į visuomenės lūkesčius saugant kraštovaizdį ir gamtos vertybes. Žmonės jaučia stiprų poreikį išsaugoti vertybes, ypač vandens apsauginėse juostose – paupiuose, paežerėse“, – sako Albertas Stanislovaitis. Jis priduria, kad pastarasis pavedimas padeda saugoti ir gamtos vertybes miške.

Pagal realistinius Aplinkos ministerijos vertinimus, Nacionalinis miškų susitarimas gali būti pasiektas šių metų birželį.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode