Parama dėkojame




Sprogimas

„CAS 2021“ visą pasaulį ragina susivienyti prisitaikant prie klimato kaitos

Pirmadienį 15 val. Lietuvos laiku prasideda pirmasis pasaulio lyderių, valstybių atstovų, nevyriausybinių ir kitų organizacijų susitikimas(CAS 2021), kuriuo raginama imtis veiksmų, diegti naujoves ir didinti pastangas prisitaikant prie neišvengiamų klimato kaitos padarinių. Renginiu siekiama numatyti aiškius įsipareigojimus imtis konkrečių naujų ir rezultatyvių veiksmų, skatinti tarpusavio bendradarbiavimą ir siekti tapti atsparesniems ekstremaliems reiškiniams, vykstantiems keičiantis klimatui.

Šio Nyderlandų vyriausybės sukviesto nuotolinio susitikimo metu išsakyta kitų šalių patirtis bus naudinga ir Lietuvai.

Norint tapti kuo atsparesniais klimato kaitai ir patirti kuo mažesnės žalos, reikia turėti aiškius tikslus ir numatyti priemones jiems pasiekti. Tam skirta mūsų ilgalaikė Klimato kaitos valdymo politikos strategija, kuri šiuo metu atnaujinama – rengiama Nacionalinė klimato kaitos valdymo darbotvarkė iki 2050 m.

Susitikimui skirti renginiai vyks 24 valandas, taip siekiant įtraukti visas pasaulio valstybes ir parodyti, kad prisitaikyti yra svarbu visiems, taip pat įkvėpti pokyčiams ir padėti apčiuopiamai spręsti šiltėjančio pasaulio problemas. „CAS 2021“ programą galima rasti čia. Visus renginius galima stebėti You tube kanalu.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode