Sprogimas

Siūlys suteikti galimybę studijuoti ypatingai motyvuotiems jaunuoliams iš regionų

Trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitete bus svarstomas žemės ūkio specialistų poreikio ir priėmimo į aukštąsias mokyklas sąlygų klausimas. Apie tai šiandien buvo kalbama žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko susitikime su Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos atstovais.

Studijų programos, susijusios su žemės ūkio veikla, kasmet pritraukia vis mažiau studentų, todėl šiems sektoriams jau trūksta specialistų. Pasak universiteto kanclerės Astridos Miceikienės, per aukštai užkelta priėmimo į aukštąsias mokyklas kartelė motyvuotiems jaunuoliams iš regionų užkerta kelius įsigyti norimą išsilavinimą. Pavyzdžiui, studijuoti agronomiją buvo pateikti 237 prašymai, tačiau priimta tik 49 – daugeliui tiesiog pritrūko vieno ar vos pusės balo. Žemės ūkio akademija siekia į studijų programas, susijusias su veikla žemės ūkio sektoriuje, pritraukti kuo daugiau studentų.

Pernai Žemės ūkio ministerija skyrė 100 tikslinių skatinamųjų stipendijų pirmosios pakopos pirmo kurso studentams, studijuojantiems studijų programas, susijusias su veikla žemės ūkio sektoriuje. Kadangi stipendijos buvo skirtos vieneriems metams, artėjant priėmimui į žemės ūkio srities studijas akademija tikisi šio finansavimo tęstinumo. Taip pat akademija siūlo kompensuoti studijų kainą įstojusiems į valstybės nefinansuojamas vietas studijuoti žemės ūkio srities programas. 

Susitikime su mokslo atstovais buvo aptarti ne tik žemės ūkio studijų, bet ir bendradarbiavimo su Žemės ūkio ministerija klausimai. Žemės ūkio ministras pristatė būsimos finansinės perspektyvos gaires, akcentuodamas paramos ūkiams diferencijavimo svarbą. Jis atkreipė dėmesį į kompetencijų, platesnio požiūrio ir pokyčių svarbą.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode