Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė spręs, ar drausti žūklę ir plaukiojimą visame Žuvinto rezervate

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pritarti Aplinkos ministerijos siūlymui uždrausti žūklę bei plaukiojimą valtimis visame Žuvinto biosferos rezervate.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas BNS informavo jau pasirašęs įsakymą, kad nuo antradienio visoje rezervato teritorijoje, ne tik rezervatinėje zonoje, draudžiama medžioti vandens ir pelkių paukščius.

Tuo metu mėgėjiškos žūklės ir plaukiojimo valtimis draudimai būtų įtvirtinti trečiadienį Vyriausybei pakeitus Žuvinto biosferos rezervato nuostatus.

„Tai nėra naujas draudimas, tai yra tiesiog teisybės atstatymas. Taip buvo anksčiau. Antra, Lietuvoje rezervatai užima mažiau nei vieną procentą šalies teritorijų. Esame turtinga šalis ežerais, upėmis – jų yra tūkstančiai, kur galima žvejoti, todėl tikrai nėra reikalo brautis į rezervatus ir žvejoti ten, kur jie palikti gamtai“, – tvirtino S. Gentvilas.

Pasak ministerijos, teorinė galimybė medžioti buvo numatyta nuo rugsėjo, tačiau, pasak ministerijos, nuo pat rezervato įkūrimo prieš 18 metų ja niekas nesinaudojo.

Aplinkosaugininkų kritikos sulaukė buvusios Vyriausybės liepą priimti rezervato nuostatų pakeitimai, suteikę daugiau teisių rezervato teritorijoje uogauti, grybauti ir žvejoti.

Alytaus, Lazdijų rajonų bei Marijampolės savivaldybės teritorijose esantis Žuvinto biosferos rezervatas yra seniausia Lietuvos saugoma teritorija, įsteigta 1937 metais, ji priklauso UNESCO pasauliniam biosferos rezervatų tinklui.

Autorius Ignas Jačauskas

am.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode