Sprogimas

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

 

Reikės:

800 g avienos

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 svogūno

3 skiltelių česnako

1 šaukštelio maltos ciberžolės

1 šaukštelio malto kumino

0,5 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų, jei norisi aštriau

0,5 šaukštelio džiovintų mėtų

1 šaukšto miltų

druskos, pipirų

1 stiklainio kokybiško, tiršto pomidorų padažo su daržovių gabaliukais (pavyzdžiui, „Daržo choras“ arba „Tikras italas“, arba 400 g skardinės konservuotų pomidorų be odelių)

1 stiklinės sultinio arba vandens

4 bulvių arba salierų, batatų, morkų ar moliūgų

200 g džiovintų slyvų

prieskoninių žolių (kalendrų, petražolių) patiekti

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms. Aviena yra vyresnių nei vienų metų avių mėsa, ypatingai vertinama Šiaurės Afrikoje ir Vidurio Azijoje. Skaniausia – gerai ištroškinta su prieskoniais ir daržovėmis. Pamėginkite avienos ir džiovintų slyvų derinį, dar pridėkite saldžių daržovių – saldumas avienai labai tinka. Beje, šitaip galite troškinti ir ėrienos ar avienos kulniukus arba kitas dalis su kaulais.

Gaminame: mėsą supjaustome, pasūdome, pagardiname pipirais ir sumaišome su miltais, ciberžole, kuminu, aitriaisiais pipirais ir mėtomis. Pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kad mėsa gražiai apskrustų.

Bulves (ar kitas daržoves) nuskutame ir supjaustome stambiais gabalais. Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustome. Svogūnus suberiame į keptuvę ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės, tada suberiame ir česnakus, juos šiek tiek pašildome, kol pakvips.

Keptuvės turinį sumaišome su slyvomis, bulvėmis ir pomidorų padažu. Sukrečiame į gilesnį kepimo indą,įpilame stiklinę vandens ir apdengiame indą foliją. Šauname į 180 laipsnių orkaitę troškintis apie pusantros valandos.

Patarimas: jei norite gaivesnio skonio – pagardinkite smulkiai pjaustytomis kalendromis ar petražolėmis.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode