RETRO

Kokias 2021 metų juvelyrikos tendencijas įžvelgia „Aukso Sala“?

Net neabejojame, jog savo papuošalų dėžutėje turite ne vieną grožybę, kuri džiugina jus daugelį metų. Pastebime, jog taip pat, kaip ir rūbai – aukštos kokybės ir klasikinio stiliaus papuošalai, niekuomet neišeina iš mados ir yra perduodami iš kartos į kartą. Vis dėlto – juvelyriniai dirbiniai yra stiliaus dalis ir kiekvienais metais ši meno rūšis turi skirtingas tendencijas. Šiame straipsnyje aptarsime, kas populiaru šiais metais ir į kokius papuošalus verta investuoti, norint jais džiaugtis gal net ne vieną dešimtmetį.

2020 metais atkeliavusios papuošalų tendencijos liks populiarios ir 2021 metais

PERLAI – tai visų laikų klasika, kuri 2020 metais į papuošalų rinką grįžo naujai atgimusi. Apyrankės, grandinėlės su perlo pakabukais, kuklūs auskarai – atsidūrė mėgstamiausių papuošalų dešimtuke. Išskirtinė perlų savybė – prisitaikymas prie bet kokios progos. Šie pusbrangiai mineralai visuomet pabrėžia įvaizdį tinkama linkme. Kasdieniniame garderobe jie tampa kuklia detale, o šventiniame – prabangiu klasikiniu akcentu. „Aukso salos“ asortimente ypač mėgstamos apyrankės su perlais. Šių dirbinių populiarumas dar visuomet išauga šventiniu laikotarpiu, kuomet ieškomos dovanos brangiems žmonėms.

GRANDINĖS MOTYVAI. Progų pasipuošti šiais metais nebuvo tiek daug, kaip įprasta. Visgi, antroje metų pusėje sparčiai populiarėti ėmė papuošalai su grandinės motyvais, kurie suteikia įvaizdžiui puošnumo arba tiesiog tampa išskirtine detale. Mados žinovai teigia, jog grandinės motyvai visais laikais atsirasdavo tendencijose tuomet, kai pasauliui reikėdavo tvirtybės, užtikrintumo ir stabilumo. Pavyzdžiui drabužių audiniuose grandinės motyvai išpopuliarėjo po antrojo pasaulinio karo, kuomet visuomenė svyravo tarp noro laisvai ir be baimių gyventi bei finansinių krizių – tiek asmeninių, tiek paveikusių šalies mąstu. Žinant, kokie įvykiai vyko pasaulyje 2020-taisiais, nebesistebime, kodėl būtent dabar šis grubokas raštas yra toks populiarus. 2021 metais šiai tendencijai prognozuojamas dar didesnis aktyvumas. Tad jei dar nesate išsirinkę, galite apžiūrėti mūsų „Aukso salos“ asortimentą ir išsirinkti sau tinkamiausią.

SIMBOLIKA. Viena iš „Aukso salos“ darbuotojų prisiminė, jog dar būdama paaugle, vaikėsi madų ir su draugėmis ant apyrankių kabindavo įvairiausių formų pakabukus – žvaigždutes, mėnulius, širdeles ir pan. Įdomu tai, jog šiais laikais tokie pakabukai yra populiariausi tarp suaugusių moterų. Įvairūs simboliai, formos, gamtos motyvai – kiekviena gali išsirinkti sau artimą apyrankės ar grandinėlės akcentą. Gausą ir sėkmę lydi medžių motyvai, veržlumą gali demonstruoti tokių gyvūnų kaip panteros siluetai ir be abejo – meilės simboliu laikomos širdelės. Labai mėgstamos yra pirmosios vardų raidės. Ant papuošalų galima išvysti ne tik paties savininko vardą simbolizuojančią, bet ir brangiausių artimųjų vardų raides – vaikų, sesių, brolių ar geriausių draugų – tokių galima rasti www.auksosala.lt. O jei norisi neutralių apyrankės ar grandinėlės detalių, verta atkreipti dėmesį pusbrangių ar brangių akmenų detalėmis dekoruotus pakabukus. Svarbiausia tokių papuošalų esmė – individualumas.

Kas naujo?

Kaip jau minėjome ankščiau, visos 2020 metais atkeliavusios papuošalų tendencijos lieka galioti ir 2021 metais. Bet nepamirškime, jog patys metai gerokai skiriasi nuo visų ankstesnių. Atsiradus butinybei dėvėti kaukes – šiek tiek koreguojasi ir papuošalai, derantys prie jų. Kadangi šiandien jos užima svarbų vaidmenyje mūsų įvaizdžiuose, papuošalai tampa mažiau matomi ir tenka sugalvoti kaip jiems išsiskirti. Dėl to į mados pasaulį stipriai veržiasi itin ilgi ir ganėtina masyvūs juvelyriniai dirbiniai. Ilgi, blizgūs, net gi spalvoti auskarai – tampa būtinybe, jei norite, kad jie būtų matomi.

Kita svarbi idėja, kurią turite nešiotis galvoje, norėdami sekti madas – daugiausia laiko mes šiuo metu praleidžiame bendraudami per išmaniuosius įrenginius. Todėl iš mados šiek tiek traukiasi labai smulkios detalės ir į jų vietą stoja išskirtinės formos, ganėtinai masyvūs dirbiniai. Pavyzdžiui minėtasis grandinės motyvas tampa masyviu ir nebėra subtiliai įpinamas į įprastus papuošalus. Jis ir tampa – svarbiausia papuošalo dalimi
Kitaip tariant, rinkdamiesi papuošalus galvokite, kaip jie atrodys telefono ar kompiuterio ekrane. O jei esate aktyvūs Instagram vartotojai – ši tema tampa dar aktualesnė. Nes nuotraukos turinčios „WOW“ faktorių susilaukia daugiausia dėmesio.

Nesenstantys juvelyrinių dirbinių modeliai

Kad ir ką diktuoja mados, yra kelios papuošalų kategorijos, nepavaldžios laikui. Tai vadinama visų laikų klasika ir visuomet yra tarp perkamiausių gaminių. Pavyzdžiui, tikrai galite pastebėti, kaip keičiasi vestuvinių žiedų tendencijos, bet lygiai taip pat – apsidairę aplinkui, pamatysite, jog didžioji dauguma susituokusiųjų dėvi įprastus aukso žiedus lygiu paviršiumi. Net jei dizainas būna papildytas pirštų antspaudas ar išskirtiniu raštu, vis dėlto modelis lieka nekintantis jau daugybę metų.

Klasikiniams papuošalams priskiriami juvelyriniai dirbiniai su deimantais. Kaip sakoma visiems žinomoje dainoje – deimantai yra geriausi merginų draugai. Ir panašu, kad šioje dainoje minima frazė yra nesenstanti ir tinkama net ir šiandien. Taip pat klasikiniais yra laikomi rubino bei smaragdo akmenys. Šiais akmenimis puošti juvelyriniai gaminiai ne tik neišeina iš mados, bet ir visuomet išlaiko savo vertę. Pastebime, jog šiuo laikotarpiu brangūs ir pusbrangiai akmenys tikrai išgyvena puikius laikus ir yra itin mėgstami moterų. Tad pasirinkusios jau minėtais deimantais, perlais, safyrais, smaragdais, agatais ar kitais akmenimis puoštas grožybes – visuomet pataikysite.

Kalbant apie metalus, iš kurių gaminami papuošalai – vieningai galime sakyti, jog auksas ir sidabras yra pabėgti ir vertinami ne šiaip sau. Šie metalai dar vadinami tauriaisiais, nes yra atsparūs aplinkos poveikiui ir išlaiko savo formą bei spalvą. Turėkite mintyje, kad būtent šių gaminių dirbinius galime perdaryti iš naujo – išlydžius ir atidavus į patikimo specialisto rankas. Tad jei norite visuomet gyventi kartu su mada – rinkitės būtent tauriųjų metalų dirbinius ir juos atnaujinkite tuomet, kad dizainas pabosta ar tampa atgyvena.

Klientai – geriausi papuošalų tendencijų žinovai

Turime pastebėti, kad Lietuvoje pirkėjai yra labai stilingi ir papuošalus renkasi jau pasidomėję, kas yra populiaru. Su tokiais klientais bendrauti yra tikras malonumas – jie aiškiai žino, ko nori ir pirkiniais džiaugiasi ilgai laiką. Žinoma, „Aukso salos“ personalas visuomet pataria ir, esant poreikiui, padeda priderinti pirkinius prie įvaizdžio, gyvenimo būdo ar asmeninių savybių, bet negalime susilaikyti nepagyrę madingų ir šiuolaikiškų „Aukso salos“ klientų pirkimo įpročių.

Kiekvienais metais mados tendencijos keičiasi ir kartais spintos turinį tenka atnaujinti 90%, norint sekti įžymybių keliais. Papuošalų pasaulyje yra kitaip - pokyčiai nėra tokie drastiški. Naujos formos, kombinacijos, tekstūros kinta palaipsniui ir lengvai įsilieja į šiuolaikinius garderobus. Mada čia svarbi, bet įsigijus klasikinį juvelyrinį dirbini jį lengvai priderinsite prie bet kokio įvaizdžio šiandien ir po dešimties metų. Kaip jau minėjome, įsigiję gaminius iš aukso ar sidabro, jiems netgi galėsite suteikti antrą ar trečią šansą ir kartu su profesionaliu juvelyru – iš kelių grandinėlių pasigaminsite masyvų, išskirtinį žiedą, ar auskarus paversite stilingu grandinėlės pakabuku. Svarbu, jog tai, kuo puošiatės šiandien atsispindėtų jūsų asmenybę.

21-205

 

 

Rajone įsibėgėja vakcinacija nuo COVID-19

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode