Parama dėkojame




Sprogimas

Už nuopelnus Lietuvai apdovanotas Lenkijos ir Europos kultūros veikėjas K.Czyzewskis

 Kultūros viceministras Romas Jarockis pirmadienį Seinuose, Lenkijoje, ministerijos aukso garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteiks fondo „Menų, kultūrų ir tautų paribiai“ prezidentui Krzysztofui Czyzewskiui (Kšištofui Čiževskiui).

„Vienas žymiausių Lenkijos ir Europos kultūros veikėjų K.Czyzewskis apdovanotas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką“, – teigiama ministerijos pranešime.

Anot jo, K.Czyzewskis ir jo vadovaujamas fondas „Menų, kultūrų ir tautų paribiai“ bei Tarptautinio dialogo centras organizuoja Lietuvai bei jos kultūrai, literatūrai, taip pat lietuvių ir lenkų kultūriniam dialogui skirtus projektus, yra nusipelnę populiarinant lietuviškuosius rašytojo, Nobelio premijos laureato Česlovo Milošo kontekstus.

K.Czyzewskio įkurtoje leidykloje „Paribiai“ nuolat leidžiamos lietuvių autorių knygos, kultūros žurnalas „Krasnogruda“ bei Lenkijos lietuvių gyvenimo aktualijoms skirtas „Seinų almanachas“.

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode