Parama dėkojame




Sprogimas

Neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje – Pasvalio teisėjos atleidimas

Neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje pirmadienį kadenciją baigiantys tarybos nariai svarstys klausimą dėl Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėjo Virginijos Jurkštienės atleidimo. Teisėja traukiasi po konflikto su posėdžių sekretore.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl 61 metų V.Jurkštienės atleidimo iš pareigų savo noru.

Spalio 24 dieną Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimu šiai teisėjai buvo iškelta drausmės byla, 2011 metų lapkričio 25 dieną Teisėjų garbės teismas šiai Pasvalio teisėjai skyrė griežtą papeikimą.

Teisėjų garbės teismas nustatė, kad teisėja V.Jurkštienė, 2010–2011 metais nagrinėdama administracinių teisės pažeidimų, baudžiamąsias ir civilines bylas, neužtikrino tinkamo savo darbo organizavimo: daugelyje bylų nesilaikė jų nagrinėjimo tvarkos ir terminų, tinkamai neįformino savo atliekamų procesinių veiksmų, pažeidė proceso dalyvių teisę į greitą ir operatyvų teismo procesą.

Šiemet spalį Teisėjų etikos ir drausmės komisija drausmės bylą iškėlė pagal Panevėžio apygardos teismo teisėjo teikimą. Šiame teikime nurodoma, kad teisėja įsivelia į konfliktus su teismo darbuotojais. Pateiktų įrodymų pakako konstatuoti teisėjos ir posėdžių sekretorės konfliktą.

Komisijos drausmės pirmininkas Algis Norkūnas sako, kad teisėjai V.Jurkštienei pritrūko dalykiškumo ir profesionalaus bendravimo su darbuotoja, padarytą pažeidimą patvirtino kiti teismo darbuotojai. Pasak A.Norkūno, nemandagus elgesys su teismo darbuotoju neatitinka teisėjui keliamų reikalavimų.

Pirmadienį vyksiantis Teisėjų tarybos posėdis bus paskutinis šios kadencijos tarybos posėdis. Lapkričio 11 dieną vyks Visuotinis teisėjų susirinkimas, kuriame bus renkama naujos sudėties Teisėjų taryba.

Vilnius, lapkričio 4 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode