Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė nepritaria šeimos kortelei

Vyriausybė nepritaria grupės parlamentarų siekiui įdiegti šeimos kortelę, suteikiančią nuolaidų daugiavaikėms šeimoms.

Trečiadienį Ministrų kabinetas patvirtino neigiamą išvadą pataisai, tarp kurios siūlytojų dauguma – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

Šeimos kortelės įstatymo projekte numatyta, kad lustines korteles gautų daugiavaikės šeimos. Vyriausybė turėtų parengti specialią programą su numatytomis įvairiomis lengvatomis, nuolaidomis šeimos kortelių turėtojams.

Vyriausybės teigimu, tikslai, kurių siekiama Šeimos kortelės įstatymo projektu, gali būti įgyvendinti ir su galiojančio teisinio reguliavimo nuostatomis.

Kartu joje teigiama, kad savivaldybės, siekdamos novatoriškai spręsti socialines problemas, atsižvelgdamos į gyventojų poreikius, bendradarbiaudamos su viešojo, nevyriausybinio ir privataus sektoriaus partneriais, galėtų taikyti lanksčius, gyventojų reikmes atitinkančius pagalbos mechanizmus, išnaudodamos įmonių socialinės atsakomybės potencialą.

Be to, atkreipiamas dėmesys, kad Vyriausybė, siekdama pagerinti šeimų, auginančių vaikus, finansinę padėtį, Seimui yra pateikusi pataisas, kurios didintų išmokų už vaikus gavėjų skaičių, ir Seimas yra joms pritaręs. Be to, pabrėžiama, kad kitų metų biudžete siūloma padidinti nepamokestinamųjų pajamų dydžius (NPD), įskaitas NPD už vaikus.

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode