Sprogimas

Prezidentė atleido E.Dambrauskienę iš Kaišiadorių teismo pirmininkės pareigų

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo atleido Editą Dambrauskienę iš Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkės pareigų pasibaigus kadencijai.

E.Dambrauskienė atleidžiama nuo gruodžio 5 dienos ir dirbs paprasta teisėja. Ji Kaišiadorių teismo pirmininkės pareigas ėjo nuo 2011 metų gruodžio.

Atsižvelgiant į planuojamą teismų reformą, atranka į Kaišiadorių teismų pirmininko pareigas nebus skelbiama. Pagal nustatytą planą, iki 2018 metų Kaišiadorių teismas bus prijungtas prie Kauno apylinkės teismo.

2015 metų rudenį prezidentė teikė Seimui E.Dambrauskienės kandidatūrą į generalinio prokuroro postą. Jos kandidatūrai tada nepritarta.

Tų pačių metų rudenį susitikusi su Seimo valdybos nariais prezidentė pranešė turinti informacijos, kad E.Dambrauskienei esą siūlyta „išsipirkti“ generalinio prokuroro postą. Nei kas tai darė, nei kokiu tikslu, D.Grybauskaitė nedetalizavo. Paskelbus šią informaciją viešai, Seimo narys Povilas Urbšys prašė Generalinės prokuratūros ištirti minėtą informaciją, tačiau prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą nenustačius konkrečių duomenų, kad galėjo būti padarytas nusikaltimas.

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame politinės korupcijos tyrime koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui pateiki įtarimai dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu yra susiję ir su E. Dambrauskienės skyrimo į generalinius prokurorus procedūra.

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas pirma instancija nagrinėja civilines ir baudžiamąsias bylas, taip pat administracines. Jis taip pat sprendžia dėl Pravieniškių pataisos namuose veikiančių lygtinio paleidimo komisijų sprendimų – patvirtina arba nepatvirtina komisijų sprendimus paleisti arba nepaleisti į laisvę nuteistuosius anksčiau laiko.

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode