Parama dėkojame




Sprogimas

Kultūros ministerijos apdovanojimas – žurnalistei J.Kryževičienei

Kultūros ministerijos garbės ženklas ,,Nešk savo šviesą ir tikėk“ skirtas nacionalinio transliuotojo žurnalistei Jolantai Kryževičienei.

Aukščiausią ministerijos apdovanojimą trečiadienį J.Kryževičienei įteiks kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Kaip pranešė ministerija, žinoma žurnalistė, laidų prodiuserė Kultūros ministerijos garbės ženklu apdovanojama už ilgametį bei svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai, už iniciatyvas ir kokybišką kultūrinę žiniasklaidą, inspiruojančią bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

1985 metais J.Kryževičienė baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Žurnalistikos katedrą.

1991–1998 metais Lietuvos radijuje ji rengė laidą „Kviečia teatras“, 1998–2014 metais rengė ir vedė tiesioginę informacinę dviejų valandų savaitinę radijo laidą „Kultūros savaitė“. Nuo 2003 metų J.Kryževičienė tapo Lietuvos radijo programos „Klasika“ prodiusere. 2007-aisiais su kolege Gailute Jankauskiene išleido radijo pokalbių knygą „Sėskim ir pakalbėkim“.

J.Kryževičienė kaip korespondentė užsienyje yra dirbusi Šveicarijos visuomeniniame radijuje SRI, taip pat yra bendradarbiavusi su Vokietijos radijo stotimis.

Tris sezonus J.Kryževičienė rengė ir vedė LRT Kultūros kanale televizijos kultūros pokalbių laidą „Naktinis ekspresas“, o šį sezoną rengia ir veda naują aktualių pokalbių laidą „Nes man tai rūpi“.  

2014 metais J.Kryževičienė buvo išrinkta metų LRT „Kalbos grynuole“. Prizas žurnalistei įteiktas už taisyklingą kalbą, šmaikštumą ir sugebėjimą tiksliai, konkrečiai, aiškiai pateikti klausimus ar replikuoti interviu metu.

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode