Parama dėkojame




Sprogimas

Ugniagesių vadovas R.Baniulis išeina į pensiją

 

Vidaus reikalų ministerijai pavaldaus Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas 52-ejų Remigijus Baniulis išeina į pensiją.

Vyriausybė turės apsispręsti dėl vidaus tarnybos generolo atleidimo.

Pagal Vyriausybės nutarimo projektą, iš pareigų jis būtų atleidžiamas nuo lapkričio 25 dienos.

„Išeiti reikia tada, kai pasieki geriausius rezultatus. Tai šiai dienai jie kaip ir yra. Jeigu žiūrėtume bendrą gaisrų statistiką, gelbėjimo darbų statistiką, žuvusių gaisruose žmonių statistiką, yra rezultatai puikūs, tarnyba pasiekusi pakankamai gerą modernizaciją“, – pirmadienį BNS sakė R.Baniulis.

Jis džiaugėsi tarptautiniu departamento pripažinimu ir atjaunėjusiu darbo kolektyvu: „Mūsų tarnybai tikrai nenorėčiau būti stabdis ir reikia jaunimui atverti kelią, tegul eina pirmyn“.

Generolas sakė nežinantis, kuo norėtų užsiimti ateityje ir pirmiausiai nori atostogų.

„Gal į politiką, gal į verslą. Labiau mąstant, tai į verslą. Bet jeigu būtų siūloma (politikoje), kodėl gi ne? Jeigu galėčiau, žinoma“, – kalbėjo R.Baniulis.

R.Baniulis 1985 metais baigė Sankt Peterburgo priešgaisrinės technikos mokyklą ir įgijo priešgaisrinės saugos techniko kvalifikaciją. Po šešerių metų jis baigė Rusijos vidaus reikalų ministerijos Valstybinės priešgaisrinės tarnybos akademiją ir įgijo priešgaisrinės technikos ir saugumo inžinieriaus specialybę.

Priešgaisrinės saugos srityje R.Baniulis dirbo nuo 1985 metų, o Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriumi buvo paskirtas 2006 metais.

1999 – 2001 metais jis vadovavo Vidaus reikalų ministerijos Personalo departamentui.

Iš visų Lietuvos valstybinių institucijų ugniagesiais visuomenė pasitiki labiausiai. Spalio mėnesį jais pasitikėjo 90,6 proc. gyventojų, rodo praėjusią savaitę skelbtos „Vilmorus“ apklausos duomenys.

Vilnius, spalio 31 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode