Parama dėkojame




Sprogimas

Išleidžiamas prezidentui K.Griniui skirtas pašto ženklas

 

Minint tarpukario Lietuvos prezidento Kazio Griniaus 150-ąsias gimimo metines Lietuvos paštas šeštadienį išleidžia proginį pašto ženklą.

Jį sukūrė dailininkas Domantas Vildžiūnas, tiražas – 200 tūkst. egzempliorių. Ženklui panaudota prezidento K.Griniaus archyvinė nuotrauka. Šio pašto ženklo nominalas – 0,45 euro, pranešė Lietuvos paštas.

„Šie metai yra skirti prezidento Kazio Griniaus atminimui, todėl ir Lietuvos paštas šią išskirtinę asmenybę ir jos nuopelnus valstybei įamžins pašto ženklu. Tegul plačiai po visą šalį pasklisiantys laiškai, ženklinti prezidento K.Griniaus atvaizdu, mums primins, kad pagarba demokratiniams principams, tikėjimas gražesne Lietuvos ateitimi ir ištikimybė valstybei bei tautai yra idealai, kurių laikėsi ir mus mokė prezidentas K.Grinius“, – teigė Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Kartu su K.Griniui skirtu proginiu pašto ženklu apyvartoje pasirodys ir pirmosios dienos vokas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujuoju pašto ženklu, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Kazys Grinius (1866–1950) yra paskutinis demokratiškai išrinktas tarpukario Lietuvos prezidentas. Jis yra dirbęs Seimo nariu, buvo Steigiamojo Seimo komiteto, rengusio Konstituciją, pirmininkas, šeštosios Vyriausybės vadovas. K.Grinius buvo aktyvus visuomenės ir kultūros veikėjas, gydytojas, vienas iš sveikatos apsaugos sistemos kūrėjų, žymus XIX amžiaus tautinio atgimimo, vadinamo Varpininkų sąjūdžiu, organizatorius ir dalyvis, laikraščių redaktorius ir leidėjas, mąstytojas, humanistas, mokslininkas.

Seimas 2016-uosius yra paskelbęs K.Griniaus metais.

Vilnius, spalio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode