Parama dėkojame




Pakruojo rajono Petraičių tvenkinį apžiūrėjo narai

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai vakar dalyvavo apžiūrint Petraičių tvenkinį, Pakruojo rajone. Po gaisro Radviliškyje užterštas tvenkinys buvo apžiūrėtas narų ir tirtas echolotu.

Ekstremalios situacijos komisijos sprendimu, apžiūrėti Petraičio tvenkinio dugno vyko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Naras apžiūrėjo ar tvenkinio dugne daug kritusių žuvų. Vizualiai nustatyti kritusių žuvų kiekio nepavyko.

Aplinkosaugininkai kartu su gelbėtojais tvenkinį apiplaukė motorine valtimi. Tvenkinio dugnas apžiūrėtas naudojant echolotą.

Tvenkinio pakrantėje matosi pavienės kritusios žuvys. Pasikeitus vėjo krypčiai, tvenkinio šiaurinėje, šiaurės – rytų pusėje, tvenkinio pakrantėje buriavosi didelis kiekis gyvų žuvų. Jos buvo gyvybingos reagavo į prieinantį žmogų.

Šiandien Pakruojo ekstremalios situacijos susirinkime gautas žodinis veterinarijos tarnybos atstovės patvirtinimas, kad tirta Petraičių tvenkinyje sugauta žuvis neužkrėsta. Šiandien jau pradėti likusios Petraičių tvenkinyje žuvies perkėlimai. Savivaldybė kreipėsi į visus seniūnus, kad šie paragintu žmonės padėti perkeliant žuvis Pakruojo rajono medžiotojų ir žvejų draugijai. Visi norinti padėti raginami prisijungti.

Prie tvenkinio nuolat budės sustiprintos aplinkosaugininkų pajėgos. Bus stebima, kad žuvis būtų tvarkingai perkeliama ir nebūtų grobstoma.

Iki šios į kitus Pakruojo rajono vandens telkinius perkelta daugiau kai 11 tonų įvairios žuvies.

Nuolat apliekami vandens tyrimai rodo, kad padėtis po truputi gerėja tie Obelės upėje, tiek Petraičių tvenkinyje. Vakar paimti vandens mėginiai iš Obelės prieš įtekant į tvenkinį ir ištekant iš jo. Vandens rūgštingumas jau atsistatęs į normines ribas. Po truputi didėja ir vandenyje ištirpusio deguonies kiekis.

Tirtas ir užtvenktas Obelės intakas – lietaus kanalizacijos griovys, į kurį gesinant gaisrą sutekėjo panaudotas vanduo. Jis buvo nukalkintas ir vakar ištekančio vandens rūgštingumas buvo normalus. Ženkliai padidėjąs ir ištirpusio deguonies kiekis 3,16 mg/l.

Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode