Sprogimas

Lietuvos kariuomenei pristatyti pirmieji nauji vokiški sunkvežimiai

Ketvirtadienį Kazlų Rūdos poligone Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ atstovai Lietuvos kariuomenei perduos pirmuosius karinius sunkvežimius „Unimog U5000“.

Šį mėnesį Lietuvos kariuomenę jau pasiekė 21 toks sunkvežimis iš planuojamų įsigyti 340, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Naujų taktinės paskirties penkių tonų keliamosios galios sunkvežimių įsigijimo sutartis su gamintoju pasirašyta 2015 metais, projektui planuojama išleisti apie 70 mln. eurų.

Pagal pasirašytą dokumentą, sunkvežimių gamintojas šiais metais Lietuvos kariuomenei pristato 21 sunkvežimį, likę 319 sunkvežimių bus užsakomi ir pristatomi į Lietuvą 2017-2022 metais.

„Sunkvežimiai yra viena dažniausiai kariuomenėje naudojamų transporto priemonių ir jų poreikis yra didelis. Šios transporto priemonės naudojamos karių užduotims vykdyti, logistiniam aprūpinimui užtikrinti, kariams transportuoti“, – sako Logistikos valdybos vadas pulkininkas leitenantas Ramūnas Baronas.

Naujieji sunkvežimiai bus skirti Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms ir kitiems padaliniams. 

Pasak Sausumos pajėgų vado brigados generolo Valdemaro Rupšio, įkūrus Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgose antrąją pėstininkų brigadą ir karinius vienetus užpildant personalu, transporto ir sunkvežimių poreikis pastaraisiais metais stipriai išaugo.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenės naudojamų sunkvežimių nepakanka, dalis jų susidėvėję ir jau neremontuotini.

Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos gamintojo „Daimler AG“ sutartyje numatoma logistinė parama 15-ai pirmųjų eksploatacijos metų, taip pat suteikiami specializuoti įrankiai ir testavimo įranga ir kitos garantijos.

Vilnius, spalio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode