Parama dėkojame




Sprogimas

Dėl didelio gaisro Radviliškyje pradėtas ikiteisminis tyrimas

 Šiaulių apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Radviliškyje bendrovės „Gairelita“ teritorijoje kilusio didžiulio gaisro.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, iškart po įvykio prokurorai su prašymu pateikti turimus duomenis apie nukentėjusius asmenis, jiems bei aplinkai padarytą žalą kreipėsi į Šiaulių apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybą.

Gavus patikslintą informaciją dėl įvykio aplinkybių bei Radviliškio rajono savivaldybės prašymą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, praėjusią savaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo bei dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo, arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo.

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas šiuo metu tikslina padarytos žalos dydį dėl į aplinkos orą išmestų ir į paviršinius vandens telkinius išleistų teršalų kiekio.

Radviliškio miesto gyventojai, kurių gyvenamieji namai yra šalia gaisravietės, prašo pripažinti juos nukentėjusiais byloje ir ketina pateikti prašymus atlyginti patirtą neturtinę žalą.

Medienos granulių gamybos įmonėje didelis gaisras kilo ankstų spalio 5-osios rytą. Jį gesino didelės ugniagesių pajėgos, talkino kariuomenė. Užsidegus penkiolikos metrų aukščio medžio atliekų krūvai, Radviliškio rajono savivaldybė buvo įspėjusi gyventojus užsandarinti langus ir duris, neiti į lauką.

Ugnies malšinimas truko 13 dienų.

Kaip skelbia Radviliškio rajono savivaldybė, gesinant medžio granulių gamybos įmonėje kilusį gaisrą panaudotas didelis kiekis vandens, todėl sutriko Radviliškio miesto vandens valymo įrenginių darbas. Į Obelės upę patekę gaisro gesinimo vandenys atitekėjo į Petraičių tvenkinį, esantį Pakruojo rajone. Petraičių tvenkinio vanduo pakeitė spalvą, vandenyje smarkiai sumažėjus deguonies koncentracijai ėmė gaišti žuvys.

Taip pat sprendžiama, kur dėti gaisrui gesinti naudotą vandenį. Šiuo metu Žironų gatvėje gyvenantys radviliškiečiai ir įsikūrusios įmonės arba skęsta vandenyje, arba negali pasinaudoti kanalizacija.

Atsižvelgiant į šalia įmonės gyvenančių asmenų skundus, aplinkosaugininkai įgalioti atlikti neplaninę „Gairelitos“ kaminų taršos patikrą.

Vilnius, spalio 24 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode