Parama dėkojame




Sprogimas

Įžuvinti Akmenės ir Kelmės rajonų vandens telkiniai

Prieš paspaudžiant pirmiesiems šalčiams dar suskubta įžuvinti Akmenės ir Kelmės rajonų vandens telkinius. Į tvenkinius paleista daugiau kaip 4000 karpių, 2500 karosų ir beveik 3000 lydekaičių.

Akmenės medžiotojų ir žvejų draugija, vykdydama žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą, įžuvino Kivylių tvenkinį ir Menčių karjerą. Į Kivylių tvenkinį buvo paleista 4150 šiųmečių karpių, o Menčių karjere - 1250 karosų.

Kelmės medžiotojų ir žvejų draugijos nuomojami vandens telkiniaipraturtinti karosais ir lydekų jaunikliais. Karosais buvo įžuvintasNaudvario tvenkinys. Paleista 1350 metinių  karosų. 2990 lydekaičių paleista į Užvenčio, Žalpių, Šepečio, Butkiškės tvenkinius bei Karklėnų, Žiaunės, Venių, Vainagių, Tyklio, Labūnavos, Miškinio, Gauštvinio, Bridvaišio ežerus. 

Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti ne trumpesnes kaip 45 centimetrų ir žvejybai galima naudoti ne daugiau kaip 4 žvejybos įrankis ar įnagius. Vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 lydekas. Nuo spalio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama lydekas žvejoti masalui naudojant gyvas žuveles. Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus padarytus panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu yra numatyta bauda iki 289 eurų ir įrankių bei priemonių konfiskavimas (ATPK 87 str. 3 d.). Be to už kiekvieną draudžiamu būdų ar priemonėmis sugautą lydeką tektų atlyginti po beveik 160 eurų gamtai padarytos žalos.

Artūras KONDERAUSKAS

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode