Parama dėkojame




Sprogimas

Neteisėtai paėmęs stirną pažeidėjas neteko automobilio

Panevėžio gyventojui R. S., šių metų ankstyvą pavasarį šiurkščiai pažeidusiam medžioklės taisykles, teismas buvo negailestingas – už neteisėtai gabentą stirnos patiną vyrui skirta beveik 900 eurų bauda ir konfiskuota transporto priemonė, kuria vežtas sumedžiotas žvėris.
Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai 2016 m. kovo mėn. pabaigoje nustatė, kad R. S., neturėdamas teisės medžioti, neteisėtai pasiėmė sumedžiotą stirnos patiną, įsikėlė į lengvojo automobilio VW Passat bagažinę ir pasisavintą stirniną vežė į namus. Tuo metu stirnas medžioti buvo draudžiama, o pažeidėjas, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams pasakodamas apie įvykį, dievagojosi, kad stirnos nesumedžiojo, tačiau girdėjo šūvį ir radęs neteisėtai nušautą licencijuojamą gyvūną, nusprendė brakonierių laimikį pasiimti pats. Vyras pasakojo, kad bevažiuojant prakiuro automobilio padanga ir ją reikėjo pakeisti. Teigė išsigandęs, kad pasisavintą grobį gali kas nors pastebėti, todėl stirniną išmetė.
Radviliškio rajono apylinkės teismas 2016 m. spalio 5 d. nutarimu nurodė, kad R. S. padarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 85 str. 4 d. nurodytą pažeidimą ir pažeidėjui už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių nesilaikymą skyrė 868 Eur dydžio baudą su lengvojo automobilio konfiskavimu. Nutarimas dar gali būti apskųstas apeliacine tvarka Panevėžio apygardos teismui.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode