Sprogimas

Pasieniečiai atsisveikino su tarnyboje žuvusiu šunimi

Trečiadienį Pagėgių rinktinėje iškilmingos ceremonijos metu pasieniečiai atsisveikino su savo belgų aviganiu Ramziu. Urna su jo palaikais nuo šiol bus saugoma muziejuje.

Urna su Ramzio palaikais į ceremonijos vietą Pagėgių rinktinės vadavietėje buvo atvežta iš Bardinų užkardos, kurioje tarnavo belgų aviganis. Rinktinės teritorijoje išsirikiavo gyvas kinologų su šunimis koridorius, kuriuo urną su Ramzio palaikais nešė jo šeimininkas Valdas Stancikas.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), vėliau buvo prisiminti Ramzio tarnybos ir gyvenimo momentai, jo atminimui nuaidėjo salvės. Tuomet kinologas V.Stancikas urną išnešė į Pagėgių rinktinės muziejų. Čia įrengta Ramziui skirta ekspozicijos dalis, kur bus galima sužinoti apie šio vieno geriausių pasieniečių keturkojo tarnybą.

Renginyje dalyvavo VSAT vadovybė, čia dirbantys pasieniečiai, dešimtys Pagėgių rinktinėje bei kituose VSAT padaliniuose tarnaujančių kinologų su tarnybiniais šunimis, Pagėgių gyventojai.

Prieš dvi savaites Ramzis buvo nušautas medžiotojo, kai Pagėgių savivaldybės miške netoli sienos su Rusija sekė įtariamų kontrabandininkų pėdsakais.

Vilnius, spalio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode