Parama dėkojame




Sprogimas

Valstybės biudžeto projekte algų kilimas mokytojams nenumatytas - ministrė

Vyriausybės Seimui teikiamame kitų metų valstybės biudžeto projekte algų kilimas mokytojams nenumatytas, sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Didinti dalies mokytojų algas nuo 2017 metų sausio buvo numatyta Vyriausybės atstovų ir švietimo srities profesinių sąjungų kovo mėnesį pasirašytame susitarime dėl streiko nutraukimo.

„Projektai, kurių reikėtų, kad galima būtų kalbėti apie kažkokius kitus padidinimus, šiuo metu Vyriausybėje nebuvo svarstyti. Jie yra registruoti Seime, tačiau rengiant biudžetą mes į tokius projektus negalime atsižvelgti“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė R.Budbergytė.

Pagal Vyriausybės pateiktą biudžeto projektą, kitąmet švietimo finansavimas turėtų augti 23 mln. eurų iki 600 mln. eurų. Visa ši suma bus skirta išlaikyti dalies mokytojų algų padidinimą nuo šių metų rugsėjo atsisakius minimalių atlyginimų koeficientų dydžių. Vyriausybė biudžetu nenumatė atsisakyti ir vidutinių koeficientų dydžių nuo 2017 metų sausio.

Kalbėdama apie švietimo finansavimą, R.Budbergytė pabrėžė fiskalinės drausmės svarbą.

„Tai, ką sakau apie mūsų valstybės skolą, apie deficitą - juk Europos Komisija turi teisę sugrąžinti ir nepritarti mūsų pateiktam biudžeto projektui dėl to, kad mes pažeisime išlaidų ribojimo taisyklę. Galų gale ir mūsų konstitucinis Fiskalinės drausmės įstatymas taip pat įpareigoja mus elgtis apdairiai“, - kalbėjo finansų ministrė.

„Aš labai tikiuosi, (...) kad tikrai mes visi elgsimės atsakingai dėl to, kad neturime teisės nesielgti atsakingai“, - pridūrė ji.

Vyriausybės pateiktą biudžetą peržiūrės ir priims naujasis Seimas. Jis turėtų rinktis lapkričio viduryje.

Vilnius, spalio 12 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode