Sprogimas

Teisėjos dukra už naujagimio nužudymą kalės 9 metus

Panevėžio apygardos teismas penktadienį dėl naujagimio nužudymo kalta pripažino Šiaulių teisėjos Gražinos Mataitienės dukrą Jurgą Mataitytę. Jai skirta devynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stunžienė BNS sakė, kad teismas prokuratūros argumentus šioje byloje pripažino pagrįstais.

Byla buvo nagrinėta už uždarų durų.

Nusikaltimas įvykdytas 2012 metų rudenį Joniškyje teisėjos šeimai priklausančio buto rūsyje. Bylos duomenimis, tuomet 21 metų J.Mataitytė pagimdė kūdikį ir jį uždusino. Nužudymas išaiškintas, kai naujagimio pasigedo medikai. Visuomenei apie įvykį nebuvo pranešta

„Atsitiko nelaimė, aš tai vertinu kaip nelaimę“, - BNS yra sakiusi G.Mataitienė. Ji tikino nepastebėjusi, kad pilnametė dukra laukėsi kūdikio, to nežinojo niekas iš šeimos narių.

Teisėsaugos institucijos paprastai informuoja apie tyrimus dėl naujagimių, kitų mažamečių nužudymo, tačiau šįkart apie atliekamą ikiteisminį tyrimą nutylėta.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad naujagimis buvo išnešiotas, o gimdyvė suprato savo veiksmus.

Už šią nusikalstamą veiką Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimt metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Vilnius, rugsėjo 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode