Parama dėkojame




Sprogimas

Verslininkas vokeliuose išmokėjo per 180 tūkst. eurų

 Statybos, aplinkos tvarkymo ir kitus darbus atliekančios Telšių bendrovės direktorius darbuotojams, įtariama, išmokėjo daugiau kaip 180 tūkst. eurų vokeliuose.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai įtaria, kad neoficialūs atlyginimai mokėti daugiau nei pustrečių metų. Bendrovė tuo metu vykdė ir valstybinius užsakymus, pranešė FNTT.

Pareigūnų tyrimas rodo, kad apskaitos dokumentais nepagrįstas ir į apskaitą neįtrauktas darbo užmokestis buvo mokamas maždaug 70-čiai darbuotojų. FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas Telšiuose esančios bendrovės administracijoje ir jos direktoriaus namuose. Kratų metu rasta daugiau nei 3 tūkst. eurų, kompiuteriai, kompiuterinės laikmenos ir segtuvai – juodoji bendrovės buhalterija, kurioje yra duomenų apie galbūt darbuotojams mokėtus atlyginimus vokeliuose.

Kaip skelbia FNTT, surinkti duomenys rodo, kad įmonės darbuotojai oficialiai uždirbdavo apie 380 eurų per mėnesį. Tačiau, kaip įtariama, statybų bendrovės direktorius kiekvienam iš jų mokėdavo papildomą, neoficialų atlyginimą. Jo dydis priklausydavo nuo padarytų darbų. Pirminiais duomenimis, bendrovėje atlyginimai vokeliuose buvo mokami daugiau nei pustrečių metų – nuo 2013 metų spalio iki 2016 metų liepos.

Skaičiuojama, kad per šį laikotarpį darbuotojams neoficialiai buvo sumokėta daugiau nei 180 tūkst. eurų. Bendrovė, kaip įtariama, nesumokėjo daugiau nei 130 tūkst. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM), Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) ir „Sodros“ įmokų.

FNTT pareigūnų ikiteisminio tyrimo medžiaga liudija, kad Telšiuose autobusų sustojimo aikštelių, pėsčiųjų tako, Žemaitės gimnazijos stadioną remontavusios, Plungėje gyvenamojo namo atnaujinimą atlikusios bendrovės direktorius 2015–2016 metais apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą. Bendrovės vadovui dėl galimai apgaulingai tvarkytos buhalterijos pareikšti įtarimai.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

Vilnius, rugsėjo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode