Sprogimas

J.Milių ketinama atleisti iš pareigų

Vyriausybė ketina atleisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą Joną Milių iš pareigų, ketvirtadienį pranešė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Tai ministras pirmininkas sakė po Vyriausybės pasitarimo, kuriame Ministrų kabinetas nepritarė J.Miliaus veiklos ataskaitai.

 

„Šiuo metu yra priimtas sprendimas: pirma - nepritarti pono Miliaus, kaip vadovo, pateiktai veiklos ataskaitai, antra - yra pavesta žemės ūkio ministrei paruošti Vyriausybės nutarimą ateinančiam Vyriausybės posėdžiui dėl pono Miliaus atleidimo iš iš pareigų“, - sakė A.Butkevičius.

J.Milius dalyvavo Vyriausybės pasitarime, tačiau po jo su žiniasklaida nebendravo.

Vyriausybės įstatymas numato, kad nepritarimas veiklos ataskaitai gali būti pagrindas įstaigos vadovą atleisti iš pareigų.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius ragino J.Milių trauktis iš pareigų savo noru, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas savo kaltę kategoriškai neigė ir atsistatydinti atsisakė.

Vilnius, rugsėjo 15 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode