Sprogimas

Nevyriausybinės organizacijos vienijasi bendrai socialinei akcijai

Net 18-oje Lietuvos miestų žmonių su negalia organizacijos rugsėjo 14-ąją kviečia į viešus renginius, kuriuose ragins atkreipti visuomenės dėmesį į fizinės aplinkos kliūtis, kasdien apribojančias žmonių su negalia gyvenimą.


Akcijos „Mes esame“ dalyviai teigia, kad žmonių su negalia savo kasdienėje aplinkoje mes nematote ne todėl, kad jų nėra, bet dėl to, jog savarankiškai jie negali patekti į daugybę viešųjų erdvių ir objektų.
„Būtent nepritaikyta aplinka, o ne negalia mus daro neįgaliais. Nepritaikyta gyvenamoji aplinka, viešosios erdvės, visuomeniniai pastatai, transporto infrastruktūra izoliuoja mus namų aplinkoje, užkerta kelią gauti visavertį išsilavinimą, apriboja ar visiškai atima galimybes dirbti“, – sako viena iš akcijos organizatorių, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė, Rasa Kavaliauskaitė.
Anot organizatorių, jau daugybę metų girdimas tas pats politikų pasiteisinimas – trūksta lėšų. Tačiau nevyriausybininkų įsitikinimu, neįgaliuosius izoliuojanti aplinka valstybei kainuoja daugiau nei jos pritaikymas.
„Pavargome girdėti, kad nėra pinigų net paprastiems sprendimams ir norime dar kartą priminti, kad būtina sudaryti sąlygas žmonėms su negalia gyventi kuo savarankiškiau“, ­– teigia nevyriausybinių organizacijų atstovai. 
Daugiau informacijos apie visus akcijos renginius galima rasti šiame žemėlapyje.
Akciją „Mes esame“ organizuoja didžiausia žmonių su negalia organizacijų asociacija Lietuvos neįgaliųjų forumas, kartu su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga ir Lietuvos neįgaliųjų draugija. 
 
Asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode