Sprogimas

Dalia Grybauskaitė ketina pirkti sklypą namui

Prieš kelis mėnesius pardavusi sklypą Pašilių kaime prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina įsigyti naują žemės sklypą Vilniaus pakraštyje, Bajoruose.

„Prezidentė atliko avansinį (10,5 tūkst. eurų) mokėjimą UAB „Apyvarta“ dėl ketinimo įsigyti sklypą „Bajorų parko“ projekte“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos BNS pirmadienį pateiktame atsakyme.

Galutinai įsigyti sklypą prezidentė numato atlikus būtinus infrastruktūros darbus, tai greičiausiai įvyks 2017 metais.

Prezidentės spaudos tarnyba pažymi, kad šalies vadovės pozicija nesikeičia – pabaigusi kadenciją ji neliks gyventi Turniškėse, o gyvenamosiomis patalpomis ir jų išlaikymu rūpinsis pati.

„Bajorų parko“ projektas vykdomas trimis etapais, jų metu iš viso bus parduodama 60 namų valdos sklypų. Jų plotai siekia nuo maždaug 10 iki daugiau nei 18 arų.

Šių metų pavasarį prezidentė buvo įsigijusi Pašilių kaime esantį 16 arų žemės sklypą už 50 tūkst. eurų, tačiau pardavė jį už tą pačią kainą, už kurią ir nusipirko.

Žiniasklaida pavasarį rašė, kad tame sklype namo statyba gali būti draudžiama, nes sklypas patenka į žvyro telkinio parengtinai išžvalgytų išteklių plotą, esantį tiesiogiai prie detaliai išžvalgytų išteklių ploto. Vyriausybės nutarimas numato, kad tokiuose telkiniuose, kurių ištekliai jau patvirtinti, ir prie jų esančiuose perspektyviuose naudingųjų iškasenų plotuose draudžiama statyti gyvenamuosius namus, gamybinius statinius ir įrenginius, taip pat kasti naudingąsias iškasenas, išskyrus savo reikmėms.

Žemės sklypus Pašiliuose pardavinėjusios bendrovės „Forteka“ direktorė Lina Kirkliauskaitė pripažino, jog buvo nustatyta, kad toje teritorijoje yra naudingų iškasenų, tačiau aiškino, jog nebuvo jokių teisinių sprendimų, kad toje vietoje bus karjeras ar kad ten negalima formuoti žemės sklypų. Be to, anot bendrovės vadovės, sklypai buvo suformuoti dar 2006 metais ir nepatenka į galbūt neteisėtai ketinamo kurti 16,5 hektaro ploto karjero teritoriją.

Parengta pagal BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode