Sprogimas

Lietuviškos muzikos diena Stokholme

Lietuvių jaunimo bendruomenė Švedijoje drauge su Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga bei renginio ambasadoriumi Andriumi Mamontovu 2016 m. rugsėjo 17 d. visus lietuvius, Stokholmo miesto gyventojus ir svečius kviečia į Norrmalmstorg aikštę - pačioje sostinės širdyje lauks nuotaikinga šventės programa: padūkusį folkišką skambesį iš Lietuvos parveš muzikinė grupė “Kūjeliai” - pasidabinę drobiniais marškiniais, persirišę gitaras tautinėmis juostomis jie siautės lyg rokenrolo koncerte, o gerą nuotaiką kurs ir šiltai rudenį padės nuspalvinti menininkai, amatininkai bei atlikėjai iš Lietuvos ir Švedijos, vyks “Aitvarų” kūrybinės dirbtuvės...


 
Lietuviškos muzikos diena Stokholme - tai pirmas tokio pobūdžio kultūrinis renginys Švedijoje, kuriuo siekiame pristatyti muzikuojantį, kuriantį bei pozityvų lietuvių jaunimą, o kartu ir pačią Lietuvą bei tautos tradicijas plačiąjai švedų visuomenei.
 
Planuodami šį renginį pasirinkome originalią koncepciją. Muzika, menas, istorija ir bendruomeniškumas – keturios frazės taikliai apibūdinančios tai, kas laukia visų renginio dalyvių šį rudenį. Į jau tradicija Lietuvoje tapusią bei kituose pasaulio kraštuose populiarėjančią gatvės muzikos dieną nusprendėme pažvelgti naujai, pagerbiant Lietuvai svarbius istorinius įvykius, taip vadinamuosius “Pirmadieninius susitikimus” (Måndagsrörelsen - švedų k.) Norrmalmstorg aikštėje, kurių metu (nuo 1990 m. kovo mėn. iki 1991 m. rugsėjo mėn) Švedijos visuomenė rinkosi išreikšti solidarumą Baltijos šalims, kovojančioms už nepriklausomybę.
 
Organizuodami muzikos dieną Norrmalmstorg aikštėje norime suburti lietuvių bendruomenę ir įprasminti šios istorinės vietos reikšmę jaunimo, kuris žvelgia į ateitį drąsiai, puoselėdamas pagarbą praeičiai, akimis.
 
Renginio ambasadorius - Andrius Mamontovas.
Renginys viešas ir nemokamas!
 
Susitikime Lietuviškos muzikos dienoje Stokholme 2016 m. rugsėjo 17 d.!

Lietuvių jaunimo bendruomenė Švedijoje

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode