Sprogimas

Lietuva skyrė humanitarinę pagalbą Irakui, Maliui ir Makedonijai

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 40 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Irakui ir po 10 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Maliui ir Makedonijai.

Irake tebesitęsiant konfliktui su teroristine organizacija ISIL, kitaip vadinama „Islamo valstybe“ arba „Daesh“, skubios humanitarinės pagalbos reikia apie 10 milijonų žmonių, iš kurių beveik pusė yra vaikai. Malyje dėl maisto krizės ir ginkluoto konflikto pagalba būtina 2,5 milijono gyventojų. Makedonijos šiaurės vakarinėje dalyje šių metų rugpjūčio pradžioje kilę dideli potvyniai nusinešė mažiausiai 22 žmonių gyvybes, sugriovė namus ir svarbią infrastruktūrą.

Irakui skirta pagalba bus pervedama Jungtinių Tautų vaikų fondui, Maliui – Pasaulinei maisto programai. Humanitarinė pagalba Makedonijai bus pervedama šalies vyriausybei.

Šia parama Lietuva prisideda prie tarptautinių pastangų suteikti humanitarinę pagalbą nukentėjusiems konfliktuose ir nuo stichinių nelaimių.

2016 m. Lietuva jau yra skyrusi humanitarinei pagalbai 771, 5 tūkst. eurų, iš jų Užsienio reikalų ministerija skyrė 220 tūkst. eurų.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode